اصول تغذیه رابینسون
اصول تغذیه رابینسون

نقش تغذیه در سلامتی

تغذیه نه تنها بر رشد جسمی و ظاهر انسان تأثیر می گذارد، بلکه بر نحوه احساس و برداشت ما از محیط، خلق و خو و رفتار ما نیز موثر است. اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها، همانند نیاز به آب ضروری است...
اصول تغذیه رابینسون

چه زمانی به متخصص تغذیه مراجعه کنیم؟

یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به صورت سالانه است. نقش متخصص تغذیه در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مثل چاقی، بیماری های قلبی عروقی، گوارشی و ... غیری قابل چشم پوشی است...
اصول تغذیه رابینسون

اصول تغذیه رابینسون

اصول تغذیه رابینسون

دانش انسان در مورد غذا و تغذیه قدمتی به درازای پیدایش بشر دارد. چگونگی تغذیه انسان، سوءتغذیه و پیامد های آن را میتوان از آثار باقی مانده از بشر ما قبل تاریخ تا امروز مشاهده نمود. با وجود این رشته تغذیه به عنوان یک رشته علمی مستقل عمری حدود نیم قرن دارد. به بیان دیگر باید نیمه دوم قرن بیستم را دوران شکوفایی این علم دانست. در این دوران کوتاه محققان این علم موفق شدند دانش انسان را در زمینه های تغذیه ای گسترش دهند.
این سخن گزاف نیسن که پدر بیماری هرچه باشد، مادرش سوءتغذیه است. تحقیقات انجام شده در زمینه پاتولوژی بیماریهای ناشی از سوء تغذیه که اغلب بسیار دقیق اند، علائم ناشی از سوء تغذیه را به خوبی مشخص نموده و چگونگی سیر این بیماریها را روشن کرده است. بدین ترتیب علت اصلی هر بیماری شناخته شده است. اگر پیشگیری از بیماریهای تغذیه ای ناشی از کمبود ها، افراط در مصرف مواد غذایی، عدم تعادل تغذیه ای و در نتیجه چاقی یا لاغری و اختلالات متابولیکی را در نظر بگیریم و به آن نقش تغذیه در درمان و بازپروری بیماران را اضافه کنیم جایگاه تعیین کننده تغذیه در پیشگیری، درمان، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه روشن میشود.
این کتاب در دو بخش ارائه میگردد، در بخش اول اصول تغذیه و نقش غذا و تغذیه در سلامت و بیماری مطرح شده است، شناهت مواد مغذی، بررسی وضعیت تغذیه و مشاوره غذایی، متابولیسم و تعادل انرژی و تامین آب مورد نیاز از مباحث این بخش است. در بخش دوم تغذیه و نیاز های غذایی در دوره های مختلف زندگی مثل تغذیه در دوران بارداری و شیردهی، تغذیه کودکان، تغذیه در جوانان و نوجوانان و تغذیه در سالمندان مطالعه میشود.
با توجه به اینکه منابع علمی برای دروس تغذیه دانشجویان گروه پزشکی به زبان فارسی محدود است، هدف از ترجمه این کتاب پاسخ به یکی از نیاز های مبرم این گروه از دانشجویان می باشد. مطالب مطرح شده مطابق با سرفصل درس تغذیه دانشجویان گروه پزشکی است و ضمن تاکید بر اصول علم تغذیه حاوی نکات کاربردی و علمی میباشد. در صورتی که این کتاب تاثیری بر گسترش علم تغذیه در کشور ما داشته باشد پاداش تلاش خود را از ترجمه آن گرفته ایم.
دکتر سید علی کشاورز

مشخصات کتاب

فهرست مطالب کتاب