8Undefined index: page
197/home/taghzie/domains/files_program/module/new/comment/view/1200px.php
رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت
رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت

التهاب پانکراس چیست؟ و چرا رخ میدهد؟

پانکراتیت یک بیماری است که در آن پانکراس یا همان لوزالمعده ملتهب میشود، پانکراس یک غده کوچک است که در پشت معده و در کنار روده باریک قرار دارد و دو وظیفه مهم انجام میدهد. اولین وظیفه پانکراس تولید و ترشح آنزیم های قوی گوارشی به داخل روده باریک میباشد...
رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت

رژیم غذایی پانکراتیت

آنچه در این صفحه میخوانید:

بروزرسانی ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

پانکراتیت یک بیماری است که در آن پانکراس یا همان لوزالمعده ملتهب میشود، پانکراس یک غده کوچک است که در پشت معده و در کنار روده باریک قرار دارد و دو وظیفه مهم انجام میدهد. اولین وظیفه پانکراس تولید و ترشح آنزیم های قوی گوارشی به داخل روده باریک میباشد، دومین وظیفه پانکراس تولید دو هورمون انسولین و گلوکاگن است که وظیفه اصلی در کنترل قند خون را دارند.
زمانی که آنزیم های گوارشی قبل از اینکه به داخل روده کوچک ترشح شوند فعال شوند سبب آسیب به پانکراس میشوند که به آن پانکراتیت می گویند. سنگ کیسه صفرا، مصرف الکل، مصرف برخی داروها، جراحی های شکم، آسیب کیسه صفرا و... از انواع علل آن میباشد. دو نوع پانکراتیت حاد و مزمن وجود دارد:
پانکراتیت حاد
: پانکراتیت حاد زمانی رخ میدهد که پانکراس با یک آسیب ناگهانی مواجه شود، معمولا کسانی که به پانکراتیت حاد مبتلا میشوند در صورتی که به درستی درمان شوند به طور کامل بهبود میابند. در برخی موارد درمان نشدن پانکراتیت میتواند سبب آسیب جدی به ارگان های حیاتی بدن شود و باید جدی گرفته شود.شایعترین علت پانکراتیت حاد سنگ کیسه صفرا و مصرف الکل است.


پانکراتیت مزمن: در صورتی که پانکراتیت حاد درمان نشود و ادامه پیدا کند پانکراتیت مزمن ایجاد میشود. یکی دیگر از علل پانکراتیت مزمن مصرف الکل است که موجب التهاب پانکراس میگردد. ممکن است در صورت مصرف الکل تا سال ها علائم پانکراتیت نمایان نشود و به طور ناگهانی متوجه التهاب پانکراس شویم. همچنین بالا بودن کلسیم و تریگلیسیرید خون نیز میتواند سبب بروز پانکراتیت مزمن شود.

علائم التهاب پانکراس

از جمله علائم پانکراتیت یا التهاب پانکراس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تب
افزایش ضربان قلب
حالت تهوع و استفراغ
احساس درد در قسمت فوقانی شکم که با خوردن غذا شدید تر میشود، بخصوص با خوردن غذا های چرب
حساسیت و درد در قسمت ناف
در پانکراتیت مزمن علائم بسیار شبیه پانکراتیت حاد میباشد با این حال ممکن است علائم دیگری نیز مشاهده شود از جمله کاهش وزن، اسهال به علت ترشح نشدن کافی آنزیم های گوارشی و یا دردی که در قسمت ناف ایجاد میشود و ممکن است به طور ناگهانی قطع شود.

رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت

رژیم غذایی برای بیماران پانکریت یک بخش حیاتی و مهم در درمان این بیماران است و پزشک پس از تشخیص و شروع درمان دارویی برای این بیماران آنها را به متخصص تغذیه برای دریافت رژیم غذایی مناسب برای بهبود وضعیت بیماریشان ارجاع میدهد، اهداف اولیه رژیم غذایی پانکریت شامل اهداف زیر است:
جلوگیری از سوء تغذیه و دریافت ناکافی مواد غذایی در رژیم غذایی بیماران پانکریت
حفظ قند خون در سطح نرمال (جلوگیری از هر دو حالت هیپوگلایسمی و هیپرگلایسمی)
جلوگیری از بوجود آمدن دیابت، مشکلات کلیه و دیگر مشکلاتی که در نتیجه التهاب پانکراس مزمن به وجود می آید
پیشگیری از عود مجدد پانکراتیت و التهاب حاد پانکراس
برای دست یابی به اهداف گفته شده نیاز است تا در رژیم غذایی بیماران پانکریت بیشتر از غذاهای پر پروتئین استفاده شود، از چربی های جانوری کمتر استفاده شود و حاوب آنتی اکسیدان فراوان باشد.


تحقیقات نشان دهنده این موضوع هستند که برخی از بیماران میتوانند تا ۳۰ درصد چربی نوع MCTs را تحمل کنند زیرا این روغن ها برای هضم نیاز به آنزیم های مترشحه از پانکراس ندارند، MCTs به میزان فراوان در روغن نارگیل وجود دارد، اما به طور معمول باید رژیم غذایی برای بیماران پانکریت کم چرب باشد.
اسفناج،انواع توت ها و غلات میتوانند از دستگاه گوارش شما محافظت کنند و رادیکال های آزادی که به ارگان های بدن آسیب میرساند را دفع میکند. به جای مصرف غذاهایی که در تولید آنها شکر استفاده شده بهتر است از میوه های مختلف استفاده کنید، بیماران پانکراتیت مستعد ابتلا به دیابت نیز هستند که باید در مصرف قند و شکر جانب احتیاط را رعایت کنند.
از وعده های کم حجم و در دفعات بیشتر استفاده کنید، حجم بالای غذا میتواند سبب فشار بر غده پانکراس برای ترشح آنزیم های گوارشی شود. مصرف ۶ تا ۸ وعده غذایی کم حجم به جای ۳ وعده غذایی با حجم بالا به دستگاه گوارش و پانکراس فشار کمتری وارد میکند.

رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت

از خوردن مقدار زیادی فیبر در یک وعده غذایی خودداری کنید، به طور مثال حجم زیادی از میوه ها و سبزی میتواند سرعت هضم غذا ها را کاهش دهد و در نتیجه سبب کاهش جذب مواد مغذی شود، به علاوه میزان بالای فیبر موجب میشود تا میزان تاثیر گذاری آنزیم های گوارشی کاهش یابد.
مصرف آب فراموش نشود، این بیماران همواره باید نسبت به مصرف آب خود و جلوگیری از دهیدره شدن خود توجه داشته باشند.

درمان پانکراتیت با یک رژیم غذایی مناسب

در صفحه رژیم آنلاین اطلاعات خود را وارد کرده و از متخصص تغذیه برنامه غذایی مناسب برای درمان پانکراتیت را دریافت کنید.

اهمیت مصرف ویتامین ها و مینرال ها در رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت

اهمیت مصرف ویتامین ها و مینرال ها در رژیم غذایی پانکراتیت بسیار بالاست، از آنجایی که در این بیماران به علت سوءجذب ویتامین ها میزان و همینطور افزایش فعالیت متابولیکی بدن نیاز بدن این افراد به ویتامین های مختلف افزایش پیدا میکند.
همچنین سوءجذب ویتامین ها میتواند به علت مصرف الکل و یا کاهش دریافت مواد غذایی در رژیم غذایی پانکراتیت به علت درد در ناحیه شکم پس از مصرف غذا بوجود آید.
کمبود ویتامین ها در رژیم غذایی پانکراتیت میتواند سبب مشکلاتی نظیر پوکی استخوان، مشکلات گوارشی، درد در ناحیه شکم و ... شود.
بنابر این بیمارانی که به پانکراتیت مزمن مبتلا هستند باید از نظر کمبود ویتامین ها در رژیم غذایی برای بیماران پانکراتیت به طور منظم بررسی گردند و مصرف ویتامین ها بر اساس تست های بیوشیمیایی و نتایج آزمایشگاهی مصرف شود. اما به صورت کلی میتوان به همراه رژیم غذایی پانکراتیت از مولتی ویتامین، کلسیم، آهن، فولات، ویتامین E، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین B۱۲ استفاده کرد.
اگر بیمار دچار سوءتغذیه باشد حتما باید با یک متخصص تغذیه برای تنظیم رژیم غذایی پانکراتیت مشورت و برنامه غذایی مناسب خود را برای جلوگیری از عوارض سوءتغذیه و بیماری دریافت کند.

کاهش ریسک ابتلا به دیابت در بیماران پانکراتیت مزمن با رژیم غذایی مناسب

پانکراتیت مزمن در صورتی که کنترل و درمان نشود به مرور میتواند سبب از بین رفتن عملکرد قسمتی شود که مسئول ترشح هورمون انسولین است. در نتیجه قند خون بیمار بالا رفته و میتواند زمینه ی رخ دادن دیابت را بوجود آورد. این بیماران در معرض ریسک ابتلا به دیابت نوع ۱ قرار دارند. به همین دلیل رژیم غذایی بیماران پانکراتیت در صورتی که در معرض ابتلا به دیابت قرار داشته باشند باید متناسب با سطح قند خون ایشان تنظیم شود تا از بالا رفتن قند خون و افزایش ریسک دیابت جلوگیری کند.

مصرف الکل و پانکراتیت

مصرف الکل به عنوان یکی از اولین دلایل پانکراتیت مزمن و حاد شناخته شده است، در صورتی که بیمار مبتلا به پانکراتیت حاد باشد و به مصرف الکل ادامه میدهد میتواند زمینه ساز تبدیل آن به التهاب مزمن پانکراس شود و مشکلات بیشتری را برای فرد ایجاد کند، خطر عدم بهبود التهاب پانکراس با مصرف الکل افزایش پیدا میکند و به طور کلی مصرف الکل برای پانکراس سم است.

ضرورت رژیم غذایی کم چرب در رژیم غذایی بیماران پانکراتیت

میزان چربی ای که شما مجاز هستید در رژیم پانکراتیت مصرف کنید وابسته به وزن و قد شماست. اما به طور کلی برای عموم مردم نباید چربی رژیم غذایی برای بیماران پانکریت بیشتر از ۶۰ گرم باشد و در هر وعده غذایی چربی موجود در مواد غذایی مختلف آن وعده بیشتر از ۱۰ گرم نباشد.
استفاده از گوشت های کم چرب مثل گوشت ماهی و مرغ و قسمت های کم چرب گوشت مثل سینه مرغ توصیه میشود. چربی های قابل مشاهده در گوشت ها را بگیرید و پوست مرغ و ماهی را جدا کرده و سپس بپزید.
آبگوشت، سوپ و سایر غذاهای آبکی را در فریزر گذاشته و پس از اینکه چربی بر روی آن بسته شد چربی آن را جدا کنید و دور بریزید.
بعلاوه بیمار باید از مصرف غذاهای سرخ شده پرهیز نماید و برای پختن غذا به مقدار کم روغن را بر روی غذا اسپری نماید.
به طور کلی توصیه میشود غذا ها را به صورت آب پز و بخار پز مصرف نمایید. میتوانید گوشت ها را به صورت کبابی نیز مصرف کنید.
لبنیات پرچرب مثل خامه، پنیر خامه ای، ماست پرچرب و ... را با لبنیات کم چرب جایگزین کنید و به طور کلی تا حد امکان از مصرف چربی های جانوری پرهیز کنید.

غذاهایی که بیماران پانکراتیت باید از آنها پرهیز کنند

همانطور که گفته شد در بیماران مبتلا به التهاب پانکراس به علت ترشح ناکافی آنزیم های گوارشی باید محدودیت های غذایی اعمال شود که در زیر غذاهایی که باید تا حد امکان از مصرف آنها خودداری شود بیان شده است:
گوشت قرمز
احشا داخلی حیوانات مثل دل، جگر، قلوه و ...
غذاهای سرخ شده مثل سیب زمینی سرخ شده و ...
سس مایونز
کره یا مارگارین
لبنیات پر چرب
دسر ها و مواد غذایی که در تولید آنها شکر استفاده شده است.
اسید های چرب ترانس باید در رژیم غذایی التهاب پانکراس به صفر برسد.
غذاهای سرخ شده و گوشت های فراوری شده مثل همبرگر و فست فود ها از بدترین انتخاب های غذایی برای بیماران التهاب پانکراس هستند، همچنین اعما و احشا داخلی حیوانات، غذاهای سرخ شده، مایونز، چیپس و لبنیات پر چرب در راس محدودیت های غذایی قرار دارند.

نظرات و دیدگاه های خود را با دیگران در میان بگذارید:

م ع
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۳

سلام جواب پاتولوزی مادرم زده ادنوکارسینوما
اندازه توده ۲۶ میلی متر
یعنی چی

۰
۴
حسن لطفی
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۶

فراموش کردم من ۵۹ سال سن دارم

۲
۰
حسن لطفی
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۵

سلام من زمستان ۱۴۰۰ عمل ویپل داشتم طومور من ۱۱ میلی متر بود پس از ۲۶ روز بستری در بینارستان ۱۲ جلسه شیمی درمانی شدم کاهش وزن شدید و الان مشکل هضم غذا و جذب دارم روزی ۶ تا ۸ کپسول کروان ۲۵۰۰۰ المانی مصرف میکنم باز هم نفغ دارم بزور با ورزش و دنبل وزنم رو نگه میدارم که اگر ورزش نکنم شدید بی اشتهایی دارم گاهی ۷ کیلو متر پیاده روی میکنم و شربت اشتها هم راسیپ مصرف میکنم اما باز هم نفغ دارم لطفا بفرمایید چکار کنم که پانکراسم انزیم هضم ترشح کنه چون واقعا خسته شدم از طرفی کپسول کروان هم وارد نمیشه ایرانی هم اصلا جوابگو نیست لطفا راهنمایی کنید متشکرم منتظرم

۰
۱
ناشناس
شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۰

باسلام پدرمن به دلیل پانکراتیت نه شب تو بیمارستان بستری شد ن.الان شکر خدا مرخص شدن ولی حالشون زیاد خوب نیست. بی حوصله هستن واز نظر روحی زیاد خوب نیستن میشه راهنمایی کنین و اینکه چه رژیمی برای این مریضی خوبه.دکترا گفتن اگه دوباره درد داشتی باید بری بیمارستان .هیچ گونه دارویی هم بهش ندادن.لطفا راهنمایی کنید

۷
۴
ناشناس
سه شنبه ۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۵

با سلام. بنده به دلیل سرطان لنفوم شیمی درمانی شدم. از آخرین جلسه تا به حال درد و نفخ شدید در ناحیه معده و شکم دارم. دو بار بیوپسی آندوسکوپی شدم که گفتن معده سالمه. میتونه مشکل از پانکراس باشه یا ضعف معده هستش؟

۲
۰
مریم
چهارشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۸

سلام من یک ماه به دلیل صفرا که سنگ تو مجرا پانکراس گیر کرده بود وعفونت کرده بود بستری شدم وصفرا رو در آوردن ومرخص شدم الان سونو گرافی انجام دادم میگه لوزالمعده التهاب داره و دکترم جراح عمومی هستش میشه یه دکتر خوب بهم معرفی کنید

۵
۲
ناشناس در پاسخ مریم
پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۲

سلام دکتر نصیر فخار بهترین دکتر در بیمارستان کسری

۳
۰
ناشناس در پاسخ مریم
جمعه ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹

دکتر فوق تخصص دکتر قاسملو بیمارستان امام خمینی تهران

۰
۰
ناشناس
چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷

سلام خسته نباشید ببخشید من بابام یکسال درد شکم داشتن وتاره سی تی شکم ولگن شدن ومتوحه سدیم که کانسرتنه پانکراس دارن والان دوجلسه که کوتراپی شدن و۳ روز بهد کمو دچار بی حای وبی اشتهایی شدن گفتم ببینم نظرشما دراین رابطه چیست واینکه پدر بنده ۲۳ یال پیش عمل قلب باز شدن

۰
۰
شهناز
یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶

دو سال پیش استفراق خون کردم بعد از آندوسکوپی گفتن زخم معده دارم چند روز میشه که دردم شدید تر شده و حتی بالای شکم و طرف راست شکمم هم درد می‌کنه سونوگرافی انجام دادم همه چیزم نرمال بوده فقط زده انفیلتراسیون چربی در پانکراس تو رو خدا دکتر بگید چیکار کنم

۳
۲
علی ....
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۴

سلام دکترجان من برادرم براثربی ارسی پی دوماه پانکراتیت کرده حالا دکترمیگه پانکراس سالن هست ولی عفونت داخل شکم رهاش نمیکنه دوماه بستری هست باجراحی وباشستشو باوریم عفونت روتخلیه کردند ولی بازم هست چکارککنیم توروخداراهنمایی کنید

۵
۳
ناشناس در پاسخ علی ....
یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۳

سلام دکتر بی زحمت پاسخ این سؤال بدینممنون

۰
۲
ابراهیم نیک
دوشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۲ - ۰۱:۵۶

باسلام.بنده در سن ۲۰ سالگی براثر تصادف وضربه ابتداطحالم براثرپارگی برداشته شد و سپس کیست کاذب پانکراس براثرضربه ایحاد شد که جراحی پانکراتیت شدم.در خال حاضر ۳۵ سالمه تمام ازمایشها نرمال هستش ولی حس میکنم یه حای کار در بدنم لنگ میزنه چون کاهش وزن پیدا کردم و به زور ورزش و مکمل ورزشی وزنمو مقداری بالا اوردم بااینکه هنوزم راضی نیستم و مثل یه آدم معمولی بدنم عضله سازی نمیکنه و صپرتم به صورت استخونی شده که با رها کردن ورزش وزنم هم میریزه به سرعت.هم از کاهش وزن رنج میبرم هم ترس از پیامدهای احتمالی.ممنون میشم در اسرع وقت راهکاری بهم بدین خسته شدم از بس دکترای مختلف گوارس رفتم و گفتن نه خوبه چیزیت نیست خداتو شکر کن زنده ای!سپاس

۲
۰
ناشناس در پاسخ ابراهیم نیک
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۷


۰
۰
ناشناس
پنجشنبه ۸ تیر ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۵

سلام ممنون وسپاس از وقتی که برای بیمارن میزارید
پدرم ۶۹ساله الان دوماهه متوجه شدیم توده سر پانکراس داره وعلائم کاهش وزن وزردی و بی اشتهایی داره
دکترا گفتن باید عمل بشه و دکتر قلب اجازه ندادن چون ۳بار آنژو شده وبه شیمی درمانی وپرتو درمانی هم اجازه نمیدن چون قلبش ضعیف است
میخاستم ازتون عاجزانه خواهش کنم راهنمایی کنید

۶
۴
ناشناس
شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸

باعرض سلام من خانم ۵۰ساله هستم نزدیک به یک ساله ورم پانکراس دارم دکتر زیادرفتم هنوز خوب نشدم ممنون میشم راهنماییم کنید

۳
۴
نیلوفر در پاسخ ناشناس
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۱

سلام پدر منم دقیقا شرایطش همینه همسن پدر شماست، الان اوردیمش خونه هیچ کارى براش نکردند! پس چرا عمل نمیکنن؟ بیمار با این شرایط چطور تحمل کنه؟لطفا شماره بدید باهم صحبت کنیم مشکلمون مشترکه

۲
۰
ناشناس
جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۱

سلام متاسفانه مادر من هم با این شرایط درگیر هست

۱
۰
یاسر
شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۷

با سلام خدمت دکتر گرامی
مادرم با ۶۵ سال دچار سرطان پانکراس آمپلی واتر هستن که با غده لنفاوی نزدیک سرایت کرده متاساز می باشد دکترا گفتن جراحی صلاح نیست باید شیمی درمانی رو شروع کنید. درحال حاضر آب کرفس ۴پیمانه آب هویچ ۲پیمانه لبو قرمز ۱پیمانه و سیب۱پیمانه رو باهم میکس میکنم و تقریبا طی شبانه روز نیم لیتر میل میکنه سوالم اینه که این میکس براشون چقد مفیده و چه رژیمی بعد از شیمی درمانی براشون انجام بدیم که مفید باش

۰
۲
Site manager در پاسخ یاسر
شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲

سلام و احترام
در مورد میکس مورد نظر پیشنهاد میکنم از سبزیجات برگ سبز دیگه مثل اسفناج، کلم بروکلی و همینطور آب گوجه فرنگی و آب مرکبات و نهایتا کمی روغن هسته انگور استفاده کنید که خاصیت پیشگیری کننده اونا در سرطان پانکراس اثبات شده است و نسبت به سایر مواد تاثیر بیشتری دارند. البته ترکیبی که شما هم تهیه کردید از نظر آنتی اکسیدان ها و فلاونویید ها غنی هست اما ترکیباتی که گفته شد اثر بخشی و سودمندی بسیار بیشتری داره.
در مورد رژیم غذایی بعد از شیمی درمان طبیعتا با توجه به شرایط ایشون در اونموقه باید تصمیم گرفت اما عموما یک رژیم پر کالری و پر پروتئین توصیه میشه که بدن سریعتر بهبود پیدا کنه.

۳
۱
آیت الله فروتن
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۸

با عرض سلام و درود
اسم مریض: عبدالله نوع مریضی: پانکریت سن:۶۰ ساله
پدرم بخاطر التهاب پانکراس(پانکریت) به مدت دو روز در شفاخانه بستری شدند و بعد از دو روز از شفاخانه رخصت گردیدند و متخصصین برایشان گفتند باید حجم غذاهایشان کم و تعداد دفعات خوردن غذاهایشان بیشتر بشه و فعلا درد شکم شان خوب شده ولی کمی ضعیف شده اند، فلهذا از جناب دکتر بزرگوار خواهشمندم تا در قسمت رژیم غذایی پدرم راهنمایی نموده ممنون سازند.

۱
۱
Site manager در پاسخ آیت الله فروتن
سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸

سلام و درود
دقیقا کاری که دکتر گفته انجام بشه و چربی غذاها هم خیلی کم باشه یا کلا چربی استفاده نشه.

۰
۰
ناشناس در پاسخ آیت الله فروتن
پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۴

فقط برو بهش شیره تریاک بده بکشه بهترین درمان دکتر نبرش

۳
۴
ناشناس
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۵

سلام پسرم ۵سالشه دکتر گفته پانکراس داره خیلی نگرانشم غذا بهش سبزیجات میدم نمی خوره لطفا بهم کمک کنید چه غذایی و میوه ای بخوره که زود خوب بشه؟ ممنون از راهنمایی هایتون

۲
۱
Site manager در پاسخ ناشناس
سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۹

سلام و درود
در التهاب پانکراس باید حجم غذاها کم و تعداد دفعات تغذیه بیشتر بشه، از طرفی غذاها خیلی کم چرب باشن و طبیعتا غذاهای سرخ کرده هم مصرف نشه، میوه ها و سبزیجاتی که رنگ قرمز دارن مثل آلبالو گیلاس، شلیل، توت فرنگی و... مفید تر هستند اما باید کلیت برنامه غذایی تحت کنترل باشه که فشار اضافه بر روی پانکراس وارد نشه.

۳
۰
محمد عثمان براهویی در پاسخ ناشناس
یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۲

سلام منم پسرم یک سال وشش ماهشه فقط اسهاله مدفوعش یکم چرب هم میشه دکتر میگه نارسایی پانکراس داره اگه میشه راهنمایی کنید آیادرمان میشه

۰
۱
محمد عثمان براهویی در پاسخ ناشناس
یکشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸

سلام خسته نباشید من بچه یک ونیم ساله ای دارم از وقتی که به دنیااومده اسهاله مدفوعش هم چرب هست دکتر میگ۷ نارسایی پانکراس داره اگه میشه راهنمایی کنید آیاباداردخوب میشه

۰
۰
مهدی طالبی
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۹

کی میتونم نظرتون وببینم؟

۰
۰
مهدی طالبی
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۱

سلام باعرض خسته نباشی همسر بنده به علت التهاب پانکراس بستری شدوبعددکترش فهمیدکیست داره وانوتخلیه کردن الان توIcuهست بعداز ۱۰روز میخواستن بدن بخش ولی گفتن بایدیکماه بمونه لطفا منو راهنمایی کنید خیلی نگرانم ممنون ازشما.

۲
۰
Site manager در پاسخ مهدی طالبی
دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰

سلام و درود
در بخش مراقبت های ویژه که کاری از شما ساخته نیست و کارهای مورد نیاز رو کادر درمان انجام میدن و شما باید از لحاظ روحی پشتیبان همسرتون باشید، در مورد مدت زمان بستری با توجه به شرایط و وضعیت بالینی بیمار در بسیاری موارد خطر رفع میشه و صرفا برای کنترل و پایش شرایط که یه زمانی عود نکنه و یا وضعیت پایدار باشه بستری در بیمارستان طولانی تر میشه، مخصوصا در مواردی که قسمتی از یک اندام جراحی میشه و طبیعتا باید با کنترل دقیق دریافت دارو وظیفه اون قسمت جراحی شده جبران بشه.

۰
۰
س
پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۸

سلام
همسرم سرطان پانکراس توده در سروتنه داره توده تورگ هست ودکترا نظر دادن که قابل جراحی نیست فعلا اولین شیمی درمانی شروع کردیم .لطفا راهنمایی کنین آیا شیمی درمانی جواب میده ؟

۰
۲
Site manager در پاسخ س
جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۸

سلام و احترام
بله ان شاالله و با انجام موفق دوره درمان سلول های سرطانی شده از بین میرن و بیماری تحت کنترل در میاد.

۰
۰
ناشناس در پاسخ س
یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۹

سلام بله با دارو شیمی درمانی المانی جواب میده پدرم همین سرطان داره جواب داده است

۰
۰
مکی احمدی
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹

پدرم عمل پانکراس مردادماه سال گذشته انجام داد
اما باگذشت ۱۳جلسه شیمی درمانی
بیماری مجددا outکرده و به جای یکی الان ۶ غده توشکمش رشد کرده.

دکترا علی ماشاءالله هیچکدوم راه حل و امیدی نمیدن.

آیا راه حل هست یا خیر؟

۱
۰
Site manager در پاسخ مکی احمدی
پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷

سلام
راه حل ها بسته به شرایط محدود به شیمی درمانی، پرتودرمانی و جراحی میشه و از همه مهم تر امید به درمان هست که بدن بتونه مقابله کنه با این شرایط، واقعا بدون بررسی دقیق شرایط نمیشه نظر قطعی داد در این مورد.

۳
۰
بهرام اختراعی
دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۳

با سلام خدمت جناب دکتر بزرگوار وهمه عزیزان
بنده بهرام هستم استاد دانشگاه کرمانشاه قهرمان کشتی سابق جهان در رده های سنی، متخصص تربیت بدنی و علوم ورزشی که در بازنشستگی به سر میبرم و حدود ۶۲ سالمه. در شهریور ماه ۱۴۰۱ عمل ویپل( برداشتن سرپانکراس و....) توسط یک دکتر مجرب همچون جنابعالی را با موفقیت انجام دادم خوشبختانه متاساز و عروق خونیم درگیر نبود حدود ۴ ماه فشرده بعداز دوهفته از عمل جراحی شروع به ۴ جلسه شیمی درمانی هر جلسه ۷۲ ساعت و ۲۸ جلسه پرتو درمانی علی الخصوص از پیوندم انجام دادم تومور مارکرها از قبل از عمل بموجب ۶ نوبت ازمایش cbc بطور مستمر نرمال و آنزیمهای کبدی نرمال بود در این راستا شکنندگی در سلولها محسوس بود که با دارو تغذیه بعد از ۶ ماه نرمال شدند نکته حائز اهمیت این هست که بر اساس دستور العمل شاید ۶ یا ۷ جلسه غذای مناسب و کم حجم در طول روز مصرف میکنم البته ماه گذشته ایام عید ۱۴۰۲هیچگونه پرهیزی نداشتم چربی و تنقلات مصرف کردم که نباید میکردم ولی هیچگونه اتفاقی برایم نیفتاد لذا با توجه به شرایط نوع ماهیت جراحی و نبود لوله دوازدهه اجابت مزاجم یخورده نرمتر از گذشته و ۳ بار در روز میباشد ، خدایا شکر با خرده دانشی که خودم دارم وبا استفاده از پزشکان متخصص ذیربط حالم بسیار عالیست حتی بعد از جراحی حدود ۴ بار درهفته جلسه ای یکساعت ورزش پیلاتس و کار با وزنه سبک انجام میدم که حالم را بهبود میبخشه نکته مهمتر از همه که قطعا جناب آقای دکتر تایید خواهند فرمود روحیه بالا و رژیم غذایی است و توجه به دستورات پزشک خیلی اهمیت دارد خاطر نشان میسازم حتی تا یکماه قبل از عمل جراحی هر روز یکساعت ورزش سنگین میکردم ولی تقدیر الهی است که به این شرایط سخت دچار شدم بدیهی است از استاد ودکتر ارجمندم چنانچه توصیه و دستوری در این راستا دارند عنایت بفرمایند سپاسگزارم .ضمن آرزوی بهبودی برای تمام بیماران .

۴
۰
Site manager در پاسخ بهرام اختراعی
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷

سلام و درود خدمت شما
قطعا همینطور هست و مواردی که ذکر کردید اهمیت بالایی در بهبود سلامتی دارن و خب خداروشکر وضعیت شما از لحاظ فاکتور های مختلف مناسب بوده. در مورد توصیه ها قطعا شما در این مدت به طور کامل به وضعیت خودتون احاطه داشتید و تجربه زیادی در این زمینه دارید و توصیه بیشتری بعید میدونم بتونیم برای شما داشته باشیم، البته برای درک بهتر شرایط نیاز هست که یادآمد کاملی از شما گرفته بشه که به طور کامل در جریان وضعیت تغذیه ای شما قرار بگیریم که اگر جایی نیاز به اصلاح داشت اون قسمت رو اصلاح کنیم

۲
۰
محسن حمیدی در پاسخ بهرام اختراعی
دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۳

سلام اقای اختراعی چطور میتونم باهاتون تماس بگیرم راهنمایی لازم دارم

۰
۰
عبدالله شرفی
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۵

سلام صبح بخر من عمل لوزالمعدکردم دوماه پس از عمل تا الن معدم خیلی ورم کرد چکارکنم

۰
۰
ناشناس
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۹

بعد از ۳ماه که عمل لوزالمعدکردم معدن ورم کرد چه بایدکرد
باتشکر

۱
۰
Site manager در پاسخ ناشناس
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳

سلام و درود
باید معاینه دقیق تری انجام بشه تا علت ورم مشخص بشه و با توجه به اون راهکار مناسب ارائه بشه، علت ایجاد ورم در این مورد اهمیت بالایی داره

۰
۰
ابوطالب خواجه پور
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹

با عرض سلام و خسته نباشید
بند ۴۴ ساله هستم و ۲ ماه پیش به علت شکم درد شدید ۶ روز بستری شدم و دکترا گفتم به علت سنگ کیسه صفرا پانکراتیت شدم
قرار براین شد که بعد از ۳۰ روز کیسه صفرا را بردارم
ولی بعد از ۲۹ روز دوربار دل درد شدید شدم و پانکراتیم عود کرد و ۷ روز برای التهاب پانکراتیت بستری شدم
الان هم گفتن ۴ هفته بگذره تا بتونیم کیسه صفرا برداریم
بفرمایید باید چکار کنم
و چه زمانی طول میکشه تا کلا این بیماری درمان بشه
درضمن من رژیم غدایی رعایت میکنم

۰
۰
Site manager در پاسخ ابوطالب خواجه پور
سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۷

سلام و عرض ادب
با توجه به وضعیت شما و حاد بودن پانکراتیت و تکرار این مسئله باید چربی رو به زیر ۲۲% از انرژی دریافتی کاهش بدید و عملا روغن در غذاها استفاده نشه (در حد ۴-۵ قاشق مرباخوری سرخالی در روز نباید بیشتر باشه)، سایر چربی ها مثل پوست مرغ و ماهی، ران مرغ، گوشت قرمز، لبنیات با چربی بالای ۱% یا لنیات محلی، مغزیجات و دانه های روغنی و این ها رو هم مصرف نکنید. کلا پروتئین ها مثل گوشت و تخم مرغ نباید زیاد استفاده بشن و در کل روز حدود ۶۰-۷۰ گرم گوشت و ۱ تخم مرغ نباید بیشتر استفاده بشه که در صورت مصرف حبوبات باید از مقدار گوشت مصرفی کم کنید. بیشتر انرژی دریافتی از کربوهیدرات ها مثل میوه، آبمیوه، غلات، نان، برنج و شربت عسل باشه که پانکراس تحت فشار قرار نگیره. وعده های غذایی هم باید کم حجم و در دفعات بالا باشه، به طور مثال به جای ۳ وعده ۶ وعده غذا مصرف کنید اما در حجم های کوچک که پانکراس مجبور به ترشح زیاد آنزیم ها نشه.
ممکنه نیاز به مصرف همزمان آنزیم های پانکراسی باشه که هضم غذاها به خوبی انجام بشه.
در نهایت اگر تحمل غذایی به اندازه کافی نبود و نتوانستید غذای کافی بخورید باید از مکمل های تغذیه ای semi elemntal برای تامین مواد غذایی کافی استفاده کنید.

اینکه چه مدت طول میکشه با توجه به اینکه بیماری زمینه ای باعثش شده تا زمانی که مشکل زمینه ای برطرف نشه طبیعتا این بیماری پابرجاست، در حال حاضر مشکل حاد هست و دوره ای درگیر میکنه پانکراس رو و اگر همینطور ادامه دار بشه ممکنه به حالت مزمن در بیاد و همیشگی بشه.


۴
۰
زینب بانو مهرجردی
یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۱

خیلی ممنون از شما آقای دکتر خواهشمندم من را راهنمایی کنید. بنظر شما دوباره باید بروم عمل لوزالمعده رو انجام بدهم وقتی درد میاد فقط مورفین اونم دوبار فقط دردش کم میکنه هیچ دارویی تاثیر نداره

۰
۰
Site manager در پاسخ زینب بانو مهرجردی
دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴

سلام و درود
با توجه به سابقه قبلی شما احتمال اینکه مجدد نیاز به عمل وجود داشته باشه هست، اینکه دقیقا الان باید چکار کنید خیلی بستگی به وضعیت، شرح حال و نتایج آزمایش و سونوگرافی داره و با توجه به اطلاعات فعلی که دادید نمیشه گفت دقیقا چکاری براتون مفید هست.

۰
۰
ناشناس
یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۸

سلام خسته نباشید من سال ۱۳۹۷چهارتا عمل جراحی از لوزالمعده داشتم ک سنگ داشت دکتر آنتیک چی یک هفته بیمارستان بستری شدم.گفتن دوباره هم سنگ لوزالمعده دارید .بعد از گذشت زمان دوباره علائم خمیازه بیش از حد وحالت تهوع رو دارم لطفا من رو راهنمایی کنید. دارو ..

۰
۰
ناشناس
چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۹

سلام من امیلاز خونم بالاست هیچ دردی هم در ناحیه شکم ندارم با توجه به اینکه کل ازمایشات دیگه ام از جمله لیپاز نرماله میشه نظرتان را بگید

۱
۰
Site manager در پاسخ ناشناس
چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۸

سلام و درود
گاهی نیاز به انجام دوباره آزمایش برای تایید هست اما به طور کلی ممکنه یه مشکل حاد باشه و برطرف بشه یا اینکه در صورت وجود سایر ریسک فاکتورها به سمت التهاب پانکراس پیش بره

۰
۱
لادن
پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۵

سلام برای کنترل اسهال شدید ناشی از تومور سر پانکرانس جه زژیمی توصیه می کنید

۱
۰
Site manager در پاسخ لادن
پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶

سلام
راهکار موقتش قطع مصرف لبنیات، دریافت فیبر کم و اضافه کردن کمی پودر سماق به غذاها هست، قند و شکر و شیرین کننده ها هم کم مصرف بشه و از طرف دیگه آب و الکترولیت های از دست رفته با مصرف ORS جبران بشه

۰
۰
فیروزه
پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۱:۵۳

درود بر شما ، من مدت چند هفته است که بیرون روی دارم که گاهی خوب میشه دل دردهای شدید در قسمت ناف دارم و همینطور کمر درد، چند روز پیش آزمایش خون دادم و امروز دکتر گفت که پانکراسم مشکل داره و مجددا برام آزمایش خون نوشت ، من در انگلیس زندگی میکنم و متاسفانه امور پزشکی در اینجا خیلی کند و ضعیف است خیلی ترسیدم و حتی به من نگفتند که درجه بیماری من چقدر است ، سئوالم از شما این است که آیا با رژیم غذایی مناسب میتونم مشکلمو برطرف کنم ، لازم به ذکر است که اینجا تا حد امکان به کسی دارو نمی‌دهند ، و دیگر اینکه با توجه به تکرار آزمایش خون آیا بیماری من خطرناک است ؟بسیار سپاسگزارم

۰
۰
Site manager در پاسخ فیروزه
پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۴

سلام و درود
اول اینکه جای نگرانی نیست و تکرار آزمایش برای اطمینان از بیماری هست و اینکه بیماری پانکراتیت شما حاد و گذرا بوده یا اینکه مزمن.
اینکه با تغذیه بهبود پیدا کنه یا نه کاملا به شدت بیماری و سطح آنزیم های پانکراس در خون داره که صرفا بشه با تغذیه کنترلش کرد یا اینکه خیر، اگر آسیب پانکراس زیاد باشه باید آنزیم های پانکراسی به صورت دارو مصرف بشه و اگر شدتش خیلی زیاد نباشه با تغذیه میشه کنترلش کرد. اما در هر حالت باید موارد تغذیه ای رو رعایت کنید که فشار روی پانکراس افزایش پیدا نکنه.


۱
۱
الهه
چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۲:۲۴

سلام جناب وقت بخیر من الان نزدیک دوماه احساس میکنم سوزش سر معدم دارم کتف سمت راستم خیلی درد میکنه ولی نه از اشتها افتادم نه حالت تهوع دارم ....احساس می‌کنم شاید سرطان پانکراس گرفتم میترسمم برم دکتر بهم بگه سرطان باشه

۱
۰
Site manager در پاسخ الهه
چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۹

سلام و درود
نه توی اون قسمت حفره شکمی تعداد بسیار زیادی بیماری هست که باعث این علائم میشه، با توجه به شرایط ممکنه رفلاکس معده باشه اما بدون معاینه دقیق نمیشه تشخیص داد. جای نگرانی نداره و بهتره به پزشک مراجعه کنید که مشکلتون رو برطرف کنه.

۰
۱
ناشناس
پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۱

سلام ..ممنونم که جواب دادید ۶ماه پیش پانکراتیت شدم ازتون درخواست کمک کردم.ازم نمونه کامل گرفتن از کبد لوزه معده شکر خدا جواب خوب بود ولی یکم آسیب به کبدم زده بود دیگه دکترم گفت جواب نمونه سالمه ترسی نداره خوب میشه لوزه معده اونم التهاب داره به مرور زمان خوب میشه ...الان من بعضی وقتا پشتم سمت چپ درد داره با زیر دنده چپم. گاه گاه میاد میره والان معدم درد میکنه زیاد نیست که ازیت بشم .ولی بازم میترسم دوباره دچار مشکل بشم ...الان من کلن روغن حذف کردم یا باید خیلی کم تو غذام بریزم واسم خوبه یا نه مشکلی نداره کلن نخورم اگه میشه راهنمایی دقیق کنید ممنون میشم از لطفتون

۰
۰
ناشناس
پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۷

س

۰
۰
ناشناس
پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۱

۲ماه عمل کیسه سفرا انجام دادم ..من مثل همیشه ۳وعده غذامیخورم تا کامل سیر میشم

۱
۰
Site manager در پاسخ ناشناس
چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۴

سلام و درود
نه نیازی به حذف کامل روغن نیست، فقط نباید به مقدار زیاد استفاده بشه و همون مقدار مجاز روغنی هم که در طول روز وجود داره توی وعده های مختلف تقسیم بشه که به طور ناگهانی چربی زیادی وارد دستگاه گوارش نشه و پانکراس مجبور به فعالیت بیش از حد نشه.در مورد کربوهیدرات ها ساده هم مراقب باشید.

۰
۰
ناشناس
سه شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۱

سلام دکتر جان من گاز پانکراس زده تو سونوگرافی یعنی چی

۰
۰
ناشناس
دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۷

سلام خسته نباشیدم من مشکل لوزه معده دارم دارم ۶ ماه پیش پانکراتیت شدم الان دکترم میگه غذای چرب
لبنیات چرب نخورم منم کلن چرب حذف کردم تو غذا از شما در خواست کمک دارم چجوری رژیم بگیرم قند هم ضرر دارد .

۱
۰
Site manager در پاسخ ناشناس
چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵

سلام و درود
نیاز به حذف کامل چربی ها نیست، اما نباید بیشتر از ۲۵ تا ۳۰ درصد از انرژی دریافتی شما از چربی ها باشه و همین مقدار هم باید توی وعده های مختلف تقسیم بشه که فشار به لوز المعده نیاد.
در مورد قند اگه شما به اندازه کافی ،و نه بیش از حد، از کربوهیدرات های پیچیده مثل نان های سبوس دار، برنج قهوه ای، ماکارونی سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات مصرف کنید مشکلی پیش نمیاد و قندتون هم تحت کنترل قرار میگیره.

۲
۰