اهمیت و جایگاه مراقبت های تغذیه بالینی و رژیم درمانی به عنوان ابزاری کم هزینه و در عین حال بسیار اثر بخش در نجات جان بیماران، کاهش هزینه های درمانی، کاهش شدت، مدت و موارد عود بیماری ها، افزایش رضایتمندی بیماران، و نهایتا ارتقاء کیفیت خدمات درمانی، در تمامی نظام های مترقی سلامت جهان کاملا شناخته شده و مورد استفاده است.
اجرای مراقبت های تغذیه ای به ویژه در بیماری های دستگاه گوارش از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد و ضروری است تمامی این بیماران، در کنار سایر مراقبت های پزشکی، تحت مراقبت های دقیق تغذیه ای و رژیم درمانی نیز قرار گیرند.
حمایت از تالیف این کتاب، در راستای برنامه بهبود مراقبت های تغذیه بالینی در بیمارستان های کشور و با هدف ارتقاء دانش کارشناسان تغذیه شاغل در بیمارستان ها صورت گرفته و امید است منبعی سودمند برای دانشجویان و دست اندرکاران تغذیه و پزشکی کشور به شمار رود.
در پایان لازم می دانیم از تلاش های ارزنده جناب آقای دکتر سعید حسینی، استاد گرانقدر تغدیه، و همکاران محترمشان، در تالیف این کتاب سپاسگزاری نماییم. باشد که این تلاش ها، گامی در جهت بهبود کییفیت خدمات درمانی و ارتقاء سلامت جامعه که هدف متعالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، به شمار آید.