امروزه با توجه به شیوع روز افزون بیماری های متابولیک ارثی و نقش بسیار پر رنگ و حیاطی تغذیه در مدیریت بیماری و بقای بیماران، لزوم وجود راهنمای تغذیه ای استاندار به خوبی احساس میگردد. راهنمای بالینی تغذیه ای مبتنی بر شواهد و به کارگیری راهنماهای بالینی در کشور میتواند سبب ارتقای کیفیت ارائه خدمات و رضایتمندی بیماران و نیز کاهش هزینه ها گردد. در این راستا و حصول اهداف مذکور راهنمای تغذیه ای بالینی بایستی براساس روشی استاندارد و کارآمد و به صورت یکپارچه و مدون در سراسر کشور قابل اجرا باشد تا بدین ترتیب امکان ارزیابی اقدامات انجام شده بر اساس اصول استاندارد قابل ارزیابی گردد. با توجه به جایگاه متخصصین و کارشناسان تغذیه به عنوان بازوی مهم گروه ارائه دهنده خدمات بالینی در نظام سلامت، تولید راهنماهای بالینی برای این گروه گامی اساسی و موثر در خدمت رسانی بهینه به بیماران به شمار می رود.
اداره ژنتیک وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی به منظور تولید و به کارگیری این مجموعه به عنوان مرجع مطالعات شبکه کارشناسان تغذیه در طرح های کشوری پیشگیری و کنترل بیماری های متابولیک ارثی، تدوین و بومی سازی این مجموعه آموزشی را پیشنهاد نمود. پیرو این پیشنهاد و با حمایت صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری مرکز پژوهش های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به تهیه راهنماهای مبتنی بر شواهد تغذیه در بیماری های متابولیک ارثی نمود.جهت تدوین مجموعه مذکور از راهنماهای بالینی و شواهد معتبر مطرح در دنیا استفاده شده است. جهت بومی سازی راهنماهای تغذیه ای سعی شده است از نظرات، توصیه ها و راهنمایی صاحب نظران داخل کشور بهره گرفته شود. لازم به ذکر است در ویرایش های بعدی تلاش میگردد اشکالات موجود در راهنما شناسایی و مرتفع گردد.