فشار خون بالا به زبان آدمیزاد
فشار خون بالا به زبان آدمیزاد

نقش تغذیه در سلامتی

تغذیه نه تنها بر رشد جسمی و ظاهر انسان تأثیر می گذارد، بلکه بر نحوه احساس و برداشت ما از محیط، خلق و خو و رفتار ما نیز موثر است. اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها، همانند نیاز به آب ضروری است...
فشار خون بالا به زبان آدمیزاد

چه زمانی به متخصص تغذیه مراجعه کنیم؟

یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به صورت سالانه است. نقش متخصص تغذیه در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مثل چاقی، بیماری های قلبی عروقی، گوارشی و ... غیری قابل چشم پوشی است...
فشار خون بالا به زبان آدمیزاد

فشار خون بالا به زبان آدمیزاد

فشار خون بالا به زبان آدمیزاد

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۵۰ ملیون بزرگسال در ایالات متحده و ۱۵ تا ۲۵ درصد جمعیت سایر نقاط جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند. به عبارت دیگر اگر شما به اتفاق سه نفر در اتاقی باشید احتمالا یکی از میان شما چهار نفر دچار فشار خون بالاست. یک مشکل عمده این است که در یک سوم موارد شخص از این مسئله بی اطلاع است. به طور کلی فشار خون بالا تا ده سال یا بیشتر یعنی زمانی که دیگر خرابی هایش را به بار آورده هیچ گونه علامتی ندارد. به همین خاطر هم قاتل خاموش لقب گرفته است.
مشکل عمده دوم این است که در آن دو سوم دیگر هم که از وجود فشار خون بالای خود با خبرند در ۱۵ درصد موارد درمان نمیشوند، درمانشان در ۲۶ درصد موارد ناکافی است و فقط ۲۷ درصد درمان کافی دریافت میکنند.
اگر بخواهیم این درصد ها را به رقم تبدیل کنیم، حدود ۳۸ ملیون آمریکایی به خاطر مسایلی همچون عدم آکاهی از وجود بیماری، عدم درمان یا عدم درمان صحیح فشار خون بالا، در معرض ابتلا به عوارض ناشی از فشار خون بالا قرار دارند. این شرایط در کشور های دیگر از این هم وخیم تر است.
به نظر میرسد در طول چند دهه ی گذشته، مبارزه برای تحت کنترل دراوردن این مشکل خطیر پیشرفت شگرفی داشته است. با این حال در چند سال اخیر این روند معکوس شده است. برای آورد فشار خون سرمایه گذاری عظیمی در وقت، انرژی و پول لازم است.
فشار خون بالا نیز مانند دیابت، با شیوه ی زندگی فرد ارتباط تنگاتنگی دارد. این بیماری در کشور های غنی، جایی که غذا به وفور یافت میشود و تحرک بدنی شدید کم است، بیشتر شایع است. این موضوع هم مشکل است و هم چالش. از یک سو، جوامع ثروتمند نمی خواهند از منافعشان دست بردارند و از سوی دیگر آنها که خوشبخت ترند میخواهند از مواهب زندگی لذت ببرند، بی آنکه به خود صدمه ای بزنند.
در این کتاب می توانید هر آنچه را دانستنش درباره ی فشار خون بالا لازم است پیدا کنید: علل بروز ، عوارض و درمان آن. خیلی زود متوجه میشوید تشخیص فشار خون بالا خیلی آسان استو به همان آسانی هم درمان میشود. به طور قطع داروهای زیادی برای درمان فشار خون بالا وجود دارد ولی پایین آوردن فشار خون با دارو، تنها در صورت پرداخت بهایی چون بروز عوارض ناشی از دارو و نیز مخارج پزشکی و دارویی امکان پذیر است. روش کم خطر تر و در عین حال ارزان تر این است که شیوه ی زندگی خود را که منجر به فشار خون بالا شده است تغییر دهید. در این کتاب و خصوصا در بخش ۳ ، همه اطلاعات لازم در این مورد را خواهید یافت.
همیشه دوست دارم در کتاب هایم حرف آخری داشته باشم و این کتاب هم مستثنی نیست. حرف آخرم این است: شما نباید از هیچ یک از عواقب فشار خون بالا رنج ببرید. باید این جمله را آویزه ی گوشتان کنید تا دچار فشار خون بالا نشوید و یا بعد از تشخیص آن، کاملا درمانش کنید. تصور کنید اگر همه ی کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند به این توصیه عمل میکردند و فشار خونشان را تحت کنترل در می آوردند، هر سال حدود ۲۵۰ هزار نفر از مرگ نجات پیدا میکردند و گروه کثیر دیگری گرچه از این بیماری رنج می بردند، دست کم نمی مردند. و این تنها مربوط به ایالات متحده آمریکا است و به سایر نقاط دنیا اشاره ای نشده است.
اگر هرکدام از کتاب های قبلی مرا خوانده باشید می دانید برای بیان منظوری شوخی استفاده میکنم، ترفندی که وجه مشخصه ی سلسله کتاب های <<به زبان آمیزاد>> است. در اینجا باید تاکید کنم که نخواسته ام با شوخ طبعی رنج و عذاب کسی را بی اهمیت و ناچیز جلوه دهم. نورمن کازینز، در کتابش به نام تشریح یک بیماری از منظر بیمار، نشان داد که چطور بیماری لاعلاجش را با استفاده از شوخ طبعی درمان کرده است. دیگرانی هم هستند که ثابت کرده اند شوخی خواص شفابخش دارد. نگرش مثبت بیش از نگرش منفی میتواند به یک نتیجه ی مثبت بینجامد.
نویسنده

مشخصات کتاب

فهرست مطالب کتاب