در کتاب حاضر، مؤلف تغذیه و ژنتیک، دستگاههای بدن، ارزیابی تغذیهای، محدودیت کالری بارداری، شیردهی، تغذیه از بدو تولد تا تغذیه در پیری میپردازد.
غذا و تغذیه از اصول ابتدایی حفظ و ارتقاء سلامت و جلوگیری از بیماری ها می باشند، اگرچه همه ما میدانیم که غذا از نیاز های اولیه انسان است، متاسفانه غفلت از بسیاری از دانستنی های این علم بسیار گسترده بوده و هزینه های زیادی را به جوامع تحمیل نموده است. با این حال ناشناخته های این علم و ارتباط رژیم غذایی با بسیاری از بیماری های مزمن نظیر دیابت، فشار خون، پوکی استخوان، بیماری های قلبی عروقی و بسیاری از سرطان ها در مطالعات اپیدیمیولوژیکی تا حدودی مشخص شده است.
متخصصین تغذیه و رژیم درمانی یکی از وظایف اصلی خود را شناسایی کلیه عوامل تاثیر گذار بر وضعیت تغذیه ای افراد جامعه میدانند، چرا که تغذیه و رژیم غذایی مناسب به عنوان یک عامل قابل تغییر محیطی می تواند علاوه بر درمان، در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها موثر باشد.
پیشرفت علم تغذیه و رژیم درمانی در سال های اخیر فراتر از انتظار بسیاری از دانشمندان بوده است. اگرچه این علم در گذشته در سایه سایر علوم قرار داشت، در طی دهه های گذشته توجه زیادی به این علم شده است، به طوری که حجم اطلاعات و اخبار مرتبط با دانش تغذیه در صدر بسیاری از اخبار قرار دارد. برای مثال اگرچه نقش درشت مغذی ها در بالا بردن ارزش تغذیه مواد غذایی غیر قابل انکار است، اهمیت تعداد زیادی از ریز مغذی ها مانند ویتامین ها، املاح، رنگدانه ها مورد توجه متخصصان تغذیه قرار گرفته است.
جای هیچ شبهه ای وجود ندارد که بدون افزایش دانش تغذیه و رژیم درمانی نمی توان به بسیاری از پیشرفت های اجتماعی و اقتصادی دست پیدا کرد، بسیاری از کارکنان حوزه سلامت از اساتید تا دانش آموختگان رشته تغذیه و علوم غذایی و حتی رشته های دیگر نیازمند دسترسی به آخرین یافته های علمی این رشته در قالب کتاب های جامع و مرجع می باشند. لذا ترجمه بخش های عمده کتاب Modern Nutrition in Health and Disease به عنوان یکی از کتب مورد استناد متخصصین علم تغذیه و رژیم درمانی حاصل زحمات تعداد زیادی از همکاران تغذیه می باشد که جای قدر دانی و تشکر دارد.
کوروش جعفریان