خواص هسته خرما

هسته خرما حدودا ۶ تا ۱۵% از وزن خرما را شامل میشود، در گذشته از هسته خرما برای تغذیه دام ها و یا تهیه قهوه عربی بدون کافئین استفاده میشد اما امروزه کاربرد های بیشتری از این ماده غذایی مقوی میشود.
هسته خرما عمدتا از از کربوهیدرات، چربی و پروتئین و فیبر غذایی تشکیل شده است. بعلاوه هسته خرما دارای آنتی اکسیدانی است که میتواند از بدن شما در برابر استرس های اکسیداتیو محافظت کند.
دانه خرما دارای برخی خواص شگفت انگیز دیگری نیز میباشد از جمله اینکه هسته خرما از کبد و کلیه شما در برابر مواد سمی محافظت میکند، در بیماری دیابت موثر است، سرشار از آنتی اکسیدان است و از آسیب به ماده ژنتیکی سلول یا DNA پیشگیری میکند. علاوه بر این در مبارزه بدن با برخی ویروس ها و عفونت ها نیز میتواند موثر عمل کند.
در ادامه برخی از خواص هسته خرما را بررسی میکنیم:

۱- تاثیر هسته خرما در پیشگیری از آسیب به DNA

استفاده از پودر هسته خرما میتواند از آسیب مواد شیمیایی سمی به کبد و کلیه پیشگیری کند، بعلاوه اینکه هسته خرما دارای موادی است که از اکسید شدن و آسیب به ماده ژنتیکی سلول DNA پیشگیری میکند.
برخی مطالعات بیان میکنند که این خاصیت آنتی اکسیدانی هسته خرما است که باعث سم زدایی کبد و جلوگیری از آسیب به DNA میشود.


۲- هسته خرما و کمک به کنترل قند خون

به نظر میرسد که هسته خرما در کنترل قند خون و درمان دیابت هم نقش داشته باشد، مصرف پودر هسته خرما و یا به صورت دمنوش میتواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت کمک کننده باشد.


۳- خاصیت ضد ویروسی هسته خرما

هسته خرما به عنوان یک ضد ویروس در برابر برخی ویروس های بیماری زا در انسان عمل میکند. هسته خرما میتواند در پیشگیری و درمان برخی بیماری های ویروسی موثر عمل کرده و کمک کننده باشد. مطالعات نشان میدهند که عصاره هسته خرما میتواند از عفونت با سودوموناس ها و لایزیس ها پیشگیری کند.


۴- پیشگیری از آسیب به کبد و کلیه

هسته خرما سرشار از پروآنتوسیانین است که خاصیت بالقوه ای در پیشگیری از آسیب به کبد و کلیه دارد. در واقع عصاره هسته خرما میتواند از کبد و کلیه در برابر عوامل شیمیایی که وارد بدن میشوند و میتوانند به کبد و کلیه آسیب برسانند محافظت میکند. این مسئله بخاطر محتوای غنی پروآنتوسیانین در هسته خرما میباشد.


۵- نقش آنتی آکسیدانی هسته خرما

هسته خرما سرشار از آنتی اکسیدان است و میتواند از بدن در برابر رادیکال های آزاد و آسیب هایی که رادیکال های آزاد میتوانند به سلول های بدن وارد کنند محافظت کند. 
بر اساس مطالعات صورت گرفته پتانسیل آنتی اکسیدانی که در هسته خرما وجود دارد میتواند در افزایش سلامت عمومی بدن مورد استفاده قرار بگیرد.
جالب است بدانید که هسته خرمای ایرانی از نظر آنتی اکسیدانی غنی تر است و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان خوب عمل کرده و از اکسید شدن سلول های بدن پیشگیری کند.
بعلاوه فلاونوئیدهای موجود در هسته خرما دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و میتواند از سرطان های مربوط به دستگاه گوارش را تا حد زیادی جلوگیری کنند.


۶- داشتن فیبر بالا

وجود مقادیر بالای فیبر خوراکی در هسته خرما باعث پر شدن معده، کند شدن هضم غذا و ایجاد سیری طولانی مدت در مصرف‌کننده می نماید. به همین خاطر استفاده از نان حاوی پودر هسته خرما مخصوصاً در وعده صبحانه می تواند باعث ایجاد سیری پایدار در طول روز گردد و قند خون را تنظیم نماید. از آنجایی که فرآیند پخت نان هسته خرما به آرامی و در طول مدت طولانی انجام می پذیرد نان به طور کامل پخته شده و مصرف آن برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی مثل رفلاکس معده درد و ترش کردن هستند توصیه می شود.


۷- فواید هسته خرما در ورزشکاران

از جمله خواص دیگر هسته خرما می‌توان به رژیمی بودن آن به عنوان یک مکمل غذایی برای ورزشکاران اشاره نمود. به دلیل وجود پلی فنول های زیاد مثل تانن ‌ها در هسته خرما مصرف این محصول به بازیابی توان ورزشکاران مخصوصاً ورزشکارانی که در حال کاهش وزن هستند کمک شایانی می نماید.

هسته خرما را چطور مصرف کنیم؟

با توجه به خواص زیادی که برای هسته خرما گفته شد، سوالی که مطرح میشود این است که با وجود پوسته بسیار سخت دانه خرما، آن را چگونه مصرف کنیم؟
برخی از افراد هسته خرما را جوشانده و جوشانده آن را به عنوان قهوه بدون کافئین و یا ترکیب با قهوه مصرف میکنند
بعلاوه اینکه میتوانید هسته آن را آرد کرده و به صورت نان هسته خرما مصرف کنید و یا اینکه از نان های تهیه شده با هسته خرما استفاده کنید.
همچنین میتوانید پودر هسته خرما را به اسموتی ها و یا نوشیدنی ها اضافه کنید. از آرد هسته خرما میتوان در تهیه کیک ها و شیرینی ها هم استفاده کرد.
از عصاره هسته خرما هم میتوانید در سالاد و دسر ها استفاده کنید و از خواص آن بهره مند شوید.

سخن پایانی

هسته خرما منبع با ارزشی از ترکیبات مفید غذایی متعدد مانند آنتی اکسیدان ها، پلی ساکارید ها و ترکیبات پلی فنولی است که می‌توانند باعث افزایش سطح سلامت مصرف‌کنندگان شوند.
یکی از محصولات تولید شده است هسته خرما دمنوش هسته خرما است این محصول بسیار به قهوه شبیه بوده ولی برخلاف قهوه کافئین ندارد و دارای طبع گرم است بنابراین برای مادران باردار جایگزین خوبی برای قهوه محسوب می‌شود، علاوه بر این، وجود ترکیبات پلی فنولی در هسته خرما و دمنوش آن باعث کاهش فعالیت‌های هیدرولیز کننده قندها شده و جذب قندها را به تأخیر می‌اندازد و از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می کند. علاوه بر این وجود میزان بالای فیبر خوراکی با کیفیت در هسته خرما باعث می شوند فرایند هضم کربوهیدرات ها در روده کوچک به آرامی انجام بپذیرد و باعث احساس سیری بیشتر در شما گردد. بعلاوه فیبر خوراکی با جذب کلسترول  منجر به دفع کلسترول از طریق سیستم مدفوع می گردد و نهایتا کلستورل خون شما کاهش پیدا میکند.

در صورت تمایل به خرید محصولات متنوع هسته خرما میتوانید از طریق این لینک اقدام نمایید.