سیر معجزه ی درمان فشار خون

فشار خون بالا که به اختصار فشار خون نامیده میشود در حدود ۱/۳ از جمعیت کشور های پیشرفته را درگیر خود کرده است، این بیماری بدون علامت خاصی است و سبب افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته های مغزی میشود. بیماری فشار خون به قاتل خاموش معروف است.
داروهای کاهنده فشار خون دارای طیف وسیعی از عوارض ناخواسته هستند که این مسئله افزایش علاقه مردم به استفاده از غذاهای کاهنده فشار خون مانند سیر را توجیه میکند.
در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که سیر چه مقدار در کاهش فشار خون موثر است و برای کاهش فشار خون چطور سیر مصرف کنیم؟

مصرف سیر چه تاثیری بر روی فشار خون دارد؟

سیر گیاهی است از گروه سبزیجات که از مدت ها قبل برای کاهش فشار خون استفاده میشده است. مطالعات اخیر هم این مسئله را تایید میکنند که سیر برای کاهش فشار خون مفید است و برخلاف داروهای شیمیایی عوارض چندانی برای فرد به جای نمیگذارد.
در یکی از این مطالعات که به صورت رندم افراد مختلف را مورد بررسی قرار داده بود مشاهده شد که مصرف پودر سیر به مقدار حدودا ۲.۵ گرم در روز و به مدت ۸-۱۲ هفته بدون اینکه عارضه جدی ای از خود بر جای بگذارد به ترتیب باعث کاهش ۶.۷ و ۴.۸ واحدی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک میشود.
در مطالعات متعدد دیگری که بر روی مصرف سیر و کاهش فشار خون صورت گرفته بود مشاهده شد که مصرف روزانه ۶۰۰-۲۴۰۰ میلی گرم پودر سیر به مدت ۸ تا ۱۲ هفته میتوانید در افراد مختلف باعث کاهش فشار خون بین ۲.۵ تا ۱۱ واحد شود.
نکته جالب در مورد سیر این مسئله است که این ماده غذایی در افرادی که فشار خون بالاتری دارند تاثیر بیشتری نسبت به افرادی که فشار خون نرمال دارند میگذارد فشار خون آنها را بیشتر کاهش میدهد.

سیر چطور فشار خون را کاهش میدهد؟

آلیسین اصلی ترین ماده موثره در سیر است که نقش بسیار مهمی را در کاهش خون ایفا میکند.
مطالعات نشان میدهند که آلیسین موجود در سیر از تولید آنژیوتانسین II که با تاثیر بر روی عروق خونی و تنگ کردن آنها باعث افزایش فشار خون میشود جلوگیری میکند.
با جلوگیری از تولید آنژیوتانسین II دیواره رگ ها شل شده و خون راحت تر در رگ ها جریان پیدا میکند، نهایتا این مسئله منجر به کاهش فشار خون شما میگردد.
آلیسین علاوه بر تاثیر روی تولید آنژیوتانسین بر روی تولید یا افزایش میزان نیتریک اکسید و هیدروژن سولفید که دو ماده حیاتی برای تنظیم فشار خون هستند تاثیر گذاشته و موجب تنظیم فشار خون میگردد.
دانشمندان معتقدند خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سیر تاثیر این ماده مغذی را بر روی کاهش فشار خون دو چندان میکند و از افزایش فشار خون پیشگیری میکند.

سیر معجزه ای برای کاهش فشار خون

با تغذیه مناسب فشار خون خود را کنترل کنید

به صفحه رژیم آنلاین بروید و اطلاعات خود را وارد کرده و از متخصص تغذیه برنامه غذایی مخصوص خودتان را دریافت کنید.

مصرف سیر چه عوارضی دارد؟

سیر از حدود ۵۰۰۰ سال پیش برای پیشگیری و درمان برخی از بیماری ها با کمترین عوارض مورد استفاده قرار میگرفته است.
بسیاری از مطالعات عارضه جانبی خاصی برای سیر ذکر نکرده اند، بیشترین عارضه ای که افراد مصرف کننده مکمل سیر از آن شکایت داشتند بوی آن بود که باعث احساس طعم سیر در دهان و تنفس با بوی سیر میشود.
ناراحتی معده، گاز معده، رفلاکس یا درد خفیف شکم هم ممکن است در برخی از افراد بروز کند اما این عوارض شیوع چندانی ندارند.
سایر عوارض نادری که ممکن است در این افراد رخ دهد تحریک پذیری، سر درد، خشکی دهان، سرفه، گر گرفتگی، زخم دهان و احساس خواب آلودگی است، اما همانطور که گفته شد این عوارض بسیار نادر هستند.
عوارض جانبی مصرف سیر معمولا زمانی بروز میکنند که شما مقدار بسیار زیادی سیر تازه استفاده کنید و در صورتی که از پودر سیر و یا سیر چند ساله استفاده کنید این عوارض بسیار کاهش پیدا میکنند.
مصرف بسیار زیاد سیر چه به صورت تازه و چه به صورت پودر شده یا مکمل میتواند با برخی از دارو ها از جمله داروهای رقیق کننده خون تداخل ایجاد کند، در صورتی که داروی خاصی را مصرف میکنید حتما با پزشک خود در مورد مصرف مکمل سیر و یا استفاده زیاد از سیر مشورت کنید.

چقدر سیر باید بخوریم تا فشار خون ما کاهش پیدا کند؟

مطالعات مختلف مقادیر مختلفی را برای مصرف سیر بیان کرده اند. موارد زیر مقادیری بودند که در مطالعات مختلف اثر گذاری آنها بر روی کاهش فشار خون اثبات شده است:

♦ روزانه ۱۸۸ میلی گرم زرده تخم مرغ به همراه پودر سیر به مدت ۱۲ هفته 
♦ روزانه ۴۰۰ میلی گرم سیر خام به مدت ۶ ماه
♦ روزانه ۲۴۰-۲۴۰۰ میلی گرم عصاره سیر به مدت ۲ تا ۲۰ هفته
♦ روزانه ۶۰۰-۲۴۰۰ میلی گرم پودر سیر به مدت ۸ تا ۲۴ هفته
♦ ۱۲ میلی گرم روغن سیر به مدت ۱۶ هفته

گرچه کاهش فشار خون در همه حالت های بالا مشاهده شد، اما برخی مطالعات بیان میدارند که سیر چند ساله تاثیر بیشتری بر روی کاهش فشار خون دارد.
در نهایت هنگامی که میخواهید از سیر به عنوان یک ماده غذایی برای کاهش فشار خون خود استفاده کنید با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش مصرف را که مناسب شماست به شما بگوید.

سایر غذاهای کاهنده فشار خون

علاوه بر سیر، برخی از غذاهای دیگر نیز بر روی کاهش فشار خون تاثیر گذار هستند، از جمله این غذاهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
♦ کوآنزیم Q۱۰
♦ ویتامین C
♦ اسید های چرب بلند زنجیر
♦ جنسینگ
♦ پروبیوتیک ها
♦ لیپوئیک اسید
♦ غلات کامل
♦ پتاسیم
♦ ویتامین E
♦ پلی فنول ها
♦ وانادیوم

در نظر داشته باشید که گرچه تاثیر همه این مواد بر روی کاهش فشار خون اثبات شده است اما شما باید قبل از مصرف هرگونه مکمل غذایی با مشاور تغذیه و یا پزشک خود مشورت کنید.


سیر معجزه ای برای کاهش فشار خون

سخن پایانی

سیر یکی از مواد غذایی ایمن و کم عارضه برای کاهش فشار خون است.
سیر را میتوانید به روش های مختلف از جمله سیر خام، روغن سیر، ترشی سیر، پودر سیر و یا مکمل آن استفاده کنید.
گرچه برای کاهش فشار خون مقدار باید مقدار زیادی سیر مصرف کنید اما با این حال به اندازه داروها معمول کاهش فشار خون موثر است و از طرفی دیگر عوارض جانبی آنها را ندارد.
با این حال قبل از مصرف آن بهتر است با پزشک خود در مورد نحوه مصرف آن و تداخل با داروهای مصرفی مشورت کنید تا دچار مشکل نشوید.