مصرف روزانه نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون باعث افزایش سلامت قلب شما میشود

  • تحقیقات جدید نشان میدهد که اضافه کردن روغن زیتون به برنامه غذایی روزانه باعث افزایش کارایی سیستم قلب و عروقی فرد میشود.
  • در تحقیقات نتایج مشابهی در مورد تاثیر مثبت مصرف سایر روغن های گیاهی سالم بر سلامتی همانند روغن زیتون به دست آمده است.
  • بر اساس مطالعات صورت گرفته چربی های گیاهی نسبت به چربی های جانوری سالم تر هستند.
  • روغن زیتون یکی از اصلی ترین اجزای رژیم مدیترانه ای است که یکی از سالم ترین رژیم های غذایی متداول دنیاست.

رژیم مدیترانه ای مدت هاست که به عنوان یکی از سالم ترین رژیم های غذایی دنیا شناخته شده است.
اکنون در تحقیقات جدید تاثیرات مثبت بیشتری نسبت به مصرف روغن زیتون - که یکی از فاکتور های اصلی رژیم مدیترانه ای است- مشاهده شده است.
تجزیه و تحلیل داده های غذایی از سال ۱۹۹۰ تا کنون نشان میدهد که مصرف روزانه نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون میتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را ۱۵% و خطر بیماری های عروق کرونر قلب را ۲۱% کاهش دهد.(۱، ۲)
در حالی که سالهاست که اثرات مفید روغن زیتون بر افزایش سلامت قلبی مردمان منطقه مدیترانه و اروپا اثبات شده است اما تا به حال مطالعات گسترده ای بر روی تاثیر مصرف روغن زیتون بر روی سلامت سایر جمعیت های دنیا صورت نگرفته بود، برای اولین بار تحقیقی با این وسعت بر روی جمعیت آمریکا انجام شد و نتایج تحقیقات قبلی را تایید کرد.


تاثیر روغن زیتون بر سلامت قلب و عروق

استفاده از روغن زیتون یکه روش ساده برای جایگزینی اسیدهای چرب مفید امگا ۳ به جای روغن های ناسالم مثل اسید های چرب اشباع، اسید چرب ترانس و چربی های جانوری است که باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود وضعیت کلسترول خون و در نهایت با بهبود سلامت قلب و عروق و افزایش کارایی آن میشود.
چربی های جانوری، مارگارین، چربی لبنیات و مایونز ها دارای چربی های ناسالم هستند که برای سلامت قلب و عروق چندان مورد تایید نیستند.
البته مطالعات جدید نشان میدهد که روغن زیتون تنها روغن مفید برای سلامت قلب و عروق نیست. مطالعات نشان میدهد که سایر چربی های گیاهی نظیر کلزا، آووکادو و نارگیل نیز میتوانند برای سلامت بدن مفید باشند که البته نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه میباشد.
مسئله دیگری که ذهن دانشمندان را درگیر خود کرد این مسئله بود که انواع روغن های زیتون با هم تفاوتی دارند؟
در پاسخ به این سوال به این نتیجه رسیدند که روغن زیتون فرابکر دارای پلی فنول های بیشتری نسبت به روغن های زیتون معمولی و تصفیه شده دارد که باعث کاهش بیشتر التهابات بدن و بهبود فاکتور های لیپیدی خون مثل کلسترول و LDL میشود.

با وجود این مسئله که جایگزین کردن چربی های جامد و حیوانی با روغن های گیاهی سالم مثل روغن زیتون گامی بزرگ درجهت افزایش سلامت قلب و عروق افراد است با این حال این مسئله به تنهایی برای داشتن قلب سالم کافی نیست و تنها تا ۲۰% میتواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
داشتن قلبی سالم در گرو انجام فعالیت بدنی روزانه، داشتن رژیم غذایی مناسب و چک آپ دوره ای بدن برای پیگیری وضعیت سلامت بدن است.
بنابر این روغن زیتون به تنهایی برای شما معجزه نمیکند.
باید توجه داشته باشید که تغییر در یک جزء از رژیم غذایی و الگوی غذایی نباید مانع تغییرات مثبت دیگر در الگوی غذایی شود و اضافه کردن روغن زیتون نمیتواند جایگزین داشتن برنامه غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی شود. بلکه استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی در جهت افزایش سلامت رژیم غذایی و تکمیل کننده یک برنامه غذایی سالم است.
افرادی که به دنبال داشتن برنامه غذایی مناسب برای افزایش سلامت قلب و عروق خود هستند میتوانند از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کنند. در این رژیم غذایی تاکید بر مصرف غلات تصفیه نشده، میوه و سبزیجات فراوان، غذاهای دریایی و روغن زیتون فراوان شده است.


مطالعات زیادی وجود دارد که نشان میدهد غذاهای گیاهی از جمله روغن زیتون میتوانند فواید زیادی برای سلامت قلب و عروق داشته باشند. در مقابل چربی های جانوری مثل کره و روغن های جامد که حاوی چربی های اشباع زیادی هستند میتوانند اثرات منفی بر سلامت قلب و عروق بگذارند.
بهتر است که برای پخت و پز از روغن های گیاهی و بخصوص روغن زیتون و کلزا که دارای اسید های چرب امگا ۳ زیادی هستند استفاده کنید.