شیمی درمانی یکی از رایج ترین درمان ها در بیماران سرطانی است که از ترکیبی از داروهای مختلف برای مقابله با سلول های سرطانی فرد استفاده میشود.
شیمی درمانی میتواند عوارضی نظیر خشکی دهان، تغییر در حس چشایی و کاهش قدرت چشایی بیمار، تهوع، استفراغ و خستگی در بیمار ایجاد کند که هرکدام از این عوارض میتواند غذا خوردن را برای بیمار بسیار عذاب آور کنند.
عادت های غذایی مناسب در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی میتواند تا حدود زیادی از بروز این عوارض در این بیماران جلوگیری میکند، هدف از نوشتن این متن ارائه نکاتی است تا از بروز این عوارض تا حد امکان جلوگیری کنیم.
باید از مصرف مواد غذایی زیر در رژیم غذایی بیمار سرطانی اجتناب کرد:
غذاهای ترش، اسیدی و شور و آب میوه ها و سبزیجاتی همچون گوجه فرنگی، گریپ فروت، لیمو ترش، پرتقال که می تواند سبب سوزش شود.
غذاهای داغ، تند یا دارای بافت خشن و زبر مانند نان سوخاری، کراکر خشک و چیپس سیب زمینی
مشروبات الکلی و دخانیات که سبب تحریک مخاط دهان می شوند.
هر دارویی که حاوی الکل باشد مانند شربت های ضدسرفه یا دهان شویه های حاوی الکل