8 | Undefined index: page |
197 | /home/taghzie/domains/files_program/module/new/comment/view/1200px.php |
بیشتر خانم ها تا زمانی که یک از دوره های پریودشان عقب نیوفتاده باشد متوجه حاملگی در خود نمیشوند، پس از اینکه به بارداری خود شک میکنند و آزمایش تشخیص بارداری را انجام میدهند و در نهایت نتیجه تست بارداری مثبت میشود آنها تقریبا در ماه اول بارداری هستند.
بنابر این بهتر است که برای سلامت خودتان و فرزندتان از یک رژیم غذایی سالم در بارداری پیروی کنید. تغذیه در دوران بارداری تاثیر مستقیمی بر سلامت شما و کودکتان دارد و داشتن برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری سبب کمک به سلامتی کودکتان میکند.
در این مقاله قصد داریم باید ها و نباید های غذایی در تغذیه ماه اول بارداری را برای شما بیان کنیم.
در تغذیه ماه اول بارداری گروه های غذایی که در ادامه بیان میشود باید در رژیم غذایی ماه اول بارداری مصرف شود، غذاهایی شامل سبزیجات برگ سبز تیره مثل اسفناج، حبوبات، نان های غنی شده، میوه ها، غلات کامل و غذاهای غنی از اسید فولیک.
فولیک اسید یک ویتامین ضروری برای مادران باردار است که بر روی تکامل سیستم عصبی مرکزی و کانال عصبی جنین اثر گذار است و در صورت کمبود این ماده در تغذیه مادر باردار جنین دچار نقص در تشکیل لوله عصبی و عقب ماندگی و مرگ جنین میشود.
شیر و محصولات لبنی مثل ماست، کشک، پنیر و دوغ منبع بسیار خوبی از کلسیم هستند، کلسیم برای عملکرد مناسب قلب و سیستم عصبی جنین ضروری است و در تشکیل استحکام استخوان ها، دندان ها و عضلات جنین شرکت میکند، بنابر این ضروری است که در تغذیه ماه اول بارداری تا انتهای بارداری از این گروه در رژیم غذایی مادر باردار به میزان مناسب استفاده شود.
انواع میوه و سبزیجات بخصوص انواع قرمز رنگ و زرد رنگ آن، بروکلی، توت فرنگی، مرکبات و ... که سرشار از ویتامین C هستند برای تشکیل و استحکام استخوان ها و دندان های جنین ضروری هستند، به علاوه میوه و سبزیجات دارای مقدار زیادی فیبر هستند که برای پیشگیری از یبوست بارداری و عملکرد بهتر دستگاه گوارش مادر باردار ضروری هستند و باید در تغذیه ماه اول بارداری به اندازه کافی مصرف شوند.
مواد غذایی نظیر جو دو سر، غلات کامل و نان های تهیه شده از غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات که سرشار از انواع فیبر غذایی هستند باید در تغذیه ماه اول بارداری مادر باردار مورد استفاده قرار بگیرند که از بروز یبوست در مادر باردار جلوگیری کنند و در تنظیم حرکات دستگاه گوارش و کارکرد صحیح آن به مادر باردار کمک کنند.
گوشت قرمز بدون چربی منبع بسیار خوبی از آهن و پروتئین است که در تشکیل هموگلوبین و خونسازی در مادر باردار و جنین نقش بسیار مهمی دارد و باید در تغذیه ماه اول بارداری و در ادامه دوران بارداری مورد استفاده قرار بگیرد.
مغز ها و دانه ها مثل تخمه کدو و ... یک منبع خوب از پروتئین و مواد معدنی هستند که میتوانند در تغذیه ماه اول بارداری به عنوان یک میان وعده مناسب مصرف شوند، مغز ها و دانه ها به تامین پروتئین مورد نیاز برای بازسازی عضلات و همچنین تامین نیاز های مادر و جنین به املاح و مواد معدنی نظیر روی، منیزیوم و ... کمک میکنند.
نکته مهمی که در مورد مغز ها و دانه ها باید به آن توجه داشته باشید این مسئله است که این مواد سرشار از چربی هستند و در صورت مصرف زیاد آنها میتوانند موجب چاقی و اضافه وزن شوند.
نمک ید دار اصلی ترین منبع دریافت ید در رژیم غذایی است که وجود ید در تغذیه مادر باردار برای تکمیل سیستم عصبی مرکزی جنین ضروری است و در صورت کمبود ید در رژیم غذایی مادر باردار میتواند سبب عقب ماندگی ذهنی و یا مشکلات تیروئیدی برای جنین شود، البته توجه داشته باشید که میزان مجاز مصرف نمک خوراکی در رژیم غذایی روزانه مادر باردار یک قاشق چای خوری در طول روز میباشد.
نان و غلات غنی شده غنی از فیبر و ویتامین های گروه ب هستند که برای تکامل مغز و سیستم عصبی جنین ضروری است. میتوانید به جای استفاده از نان های معمولی از نان های غنی شده با ویتامین های گروه ب در برنامه غذایی مادر باردار استفاده کنید.
در طول دوران بارداری شما ممکن است میل به غذاهایی داشته باشید که برای شما مفید نباشد، در ادامه مطلب غذاهایی که نباید در تغذیه ماه اول بارداری و یا در ادامه بارداری مصرف شود را برای شما بیان میکنیم.
انتخاب غذای مناسب و مصرف میزان مناسب از هر ماده غذایی در دوران بارداری مسئله بسیار مهمی است که میتوانید با مشورت کارشناس و یا متخصص تغذیه برنامه تغذیه مناسب در دوران بارداری را دریافت نمایید.
در ادامه چند نکته در مورد تغذیه ماه اول بارداری را برای شما بیان میکنیم.
پایبند بودن به رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری موجب تامین نیازهای شما و کودکتان در طی دوران بارداری میشود، اما نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این مسئله است که نباید هیچ وعده یا میان وعده ای را فراموش کنید و ویتامین های دوران بارداری را به طور منظم مصرف کنید.
با مشورت متخصص تغذیه از یک برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری استفاده کنید و از صحت و سلامت خود و کودکتان مطمئن شوید.
Healthy Eating Tip Of The Month; University Of Michigan
Michelle A. Kominiarek, et al.,; Nutrition Recommendations in Pregnancy and Lactation; NCBI (۲۰۱۶)
Angela M. Leung, Elizabeth N. Pearce, et al.,; AAP Recommendations on Iodine Nutrition During Pregnancy and Lactation; American Academy of Pediatrics (۲۰۱۹)
Healthy eating during your pregnancy; National Health and Medical Research Council
Pregnancy: Nutrition; Cleveland Clinic (۲۰۱۹)
Ghosh Debosree and Ghosh Suvendu; Forbidden Foods for Healthy Pregnancy; IJSRR (۲۰۱۸)
Caffeine; OTIS
Pregnancy Precautions: FAQs; The Nemours Foundation (۲۰۱۹)
چی عالی
ممنون از اطلاعات مفیدی که در سایتتون قرار دادین
خیلی عالی
سلام و درود
ممنون از نگاهتان
عالی
سپاس از نگاهتان
بسیار عالی.
ممنون از نگاهتان
ممنون از شما
سلامت باشید
بارداری
عالی
سپاس از نگاهتان
عالی دست مریزاد
سپاس از نگاهتان
عالی بود ممنون
سلام و درود
سپاس از دیدگاهتان
بسیار اموزنده بود. باتشکر
سپاس از دیدگاه شما
عالی بود.
سپاس از دیدگاهتان
سلام متن خیلی خوبی بود
سلام
سپاس از دیدگاهتان