غذاهای مفید و مضر برای بواسیر

بواسیر یا هموروئید به التهاب بافت‌های هموروئیدی یا عروق خونی مقعد گفته می‌شود. این تورم به دلیل واردشدن فشار بیش از حد به ناحیه مقعد ایجاد می‌شود. به همین علت ما نیاز به لیزر هموروئید در اصفهان کلینیک نیاز داریم . یکی از اصلی‌ترین دلایل واردشدن فشار به مقعد نیز بر اثر دفع مدفوع سفت است؛ به‌طورکلی دلیل اصلی مبتلا شدن به بیماری بواسیر را می‌توان اسهال و یبوست‌های مکرر دانست. از همین جهت، تغذیه نقش مؤثر و مهمی بر روند بیماری بواسیر دارد. هموروئید یا بواسیر را می‌توان با رعایت نکات تغذیه‌ای صحیح تا حد بسیار زیادی کنترل و حتی در مراحل اولیه بیماری درمان کرد. در ادامه این مطلب به بررسی غذاهای مفید و مضر برای بواسیر می‌پردازیم.

غذاهای مضر برای بواسیر

مصرف بعضی از خوراکی‌ها در دوران نقاهت بیماری بواسیر می‌تواند به افزایش علائم بیماری منجر شود و آن را تشدید کند. به‌عنوان‌مثال، مصرف خوراکی‌های فاقد فیبر و نفخ‌ آور می‌تواند باعث تشدید بیماری شود. به‌طورکلی برای درمان بواسیر از مصرف خوراکی‌های زیر پرهیز کنید:


۱. فلفل قرمز

بهتر است جهت درمان بواسیر مدتی مصرف فلفل قرمز را قطع کنید. چرا که کاپسایسین موجود در فلفل در کنار مزیت‌های گوناگون، معایبی نیز دارد و باعث تحریک بیماری هموروئید می‌شود. همچنین، این ماده با تأثیر بر روی نورون‌های سیستم اعصاب، باعث انتقال احساس درد به بیمار می‌شود.


۲. گوشت قرمز

در دوران ابتلا به بیماری بواسیر مصرف گوشت قرمز توصیه نمی‌شود و بهتر است مصرف آن را به حداقل برسانید؛ چرا که مصرف گوشت و چربی‌های اشباع در بروز یبوست و تشدید علائم بواسیر مؤثر است. همچنین، بهتر است در تغذیه برای درمان بواسیر به‌ جای استفاده از روغن‌های نباتی از روغن‌های زیتون و کتان استفاده کنید.


۳. الکل

الکل از خوراکی‌ هایی است که در ایجاد بواسیر نقش دارد و نباید در برنامه غذایی درمان بواسیر قرار داشته باشد، پس جهت درمان بواسیر از مصرف الکل پرهیز کنید؛ چرا که الکل با انبساط عروق باعث گشادشدن آن‌ها می‌گردد و این موضوع التهاب عروق و تشدید بواسیر را به همراه دارد. به‌علاوه، مصرف سیگار نیز در تشدید بیماری بواسیر نقش مؤثری دارد، چرا که استعمال سیگار گردش خون در بدن را کاهش داده و مانع از تکمیل فرایند درمان بواسیر می‌شود.


۴. ملین‌ها

در افراد مبتلا به بواسیر مصرف ملین‌های خوراکی حتما باید تحت‌ نظر پزشک متخصص صورت گیرد؛ چرا که مصرف زیاد ملین نه‌ تنها به درمان بواسیر کمک نمی‌کند، بلکه با ایجاد اسهال، مانع از درمان نیز می‌شود.


۵. خوراکی های شور

خوراکی‌های شور در حالت عادی نیز برای بدن مفید نیستند، ولی مصرف آن‌ها رژیم غذایی درمان بواسیر مضرتر نیز هست؛ چرا که سدیم باعث کم‌ آبی بدن شده و یبوست را به دنبال خواهد داشت. همچنین، سدیم باعث نفخ شده و علائم بیماری بواسیر را تشدید می‌کند و شما نباید از این مواد غذایی در رژیم درمان بواسیر استفاده کنید.


۶. قهوه

مصرف قهوه به دلیل داشتن مقادیر بسیار زیادی کافئین موجب کم‌ آبی بدن می‌شود و با ایجاد یبوست، در تشدید بیماری بواسیر تأثیر است و شما نباید از قهوه یا سایر مواد غذایی کافئین دار به مقدار زیاد در برنامه غذایی درمان بواسیر استفاده کنید.

برای رزرو نوبت بهترین دکتر لیزر بواسیر در اصفهان میتوانید اینجا را کلیک کنید یا با شماره ۰۹۳۶۹۷۰۹۱۹۱ تماس حاصل فرمایید.

غذاهای مفید برای درمان هموروئید (بواسیر)

در بیش‌تر موارد، بیماری هموروئید یا بواسیر در اثر مصرف خوراکی‌های نامناسب، نشستن‌های طولانی‌مدت و فشار وارده به ناحیه مقعد به وجود می‌آید. در حقیقت، می‌توان گفت مصرف خوراکی‌های نامناسب در رژیم غذایی دلیل اصلی بروز یبوست است؛ یبوست نیز می‌تواند باعث افزایش فشار وارده به مقعد شود و در مبتلا شدن به بیماری بواسیر نقش دارد. به‌طورکلی مصرف منظم خوراکی‌های حاوی فیبر در برنامه غذایی می‌تواند در پیشگیری از یبوست تأثیرگذار باشد؛ اگر دسترسی به خوراکی‌های حاوی فیبر ندارید، می‌توانید ملین‌های طبیعی را جایگزین آن کنید. غذاهای مفید برای درمان بواسیر به شرح زیر است:


۱. آب

مصرف فراوان آب در رژیم غذایی درمان بواسیر برای افراد مبتلا به بیماری بواسیر توصیه می‌گردد. آب می‌تواند از ۲ طریق به درمان یبوست کمک کند. اولاً با مصرف آب مدفوع نرم شده و یبوست ایجاد نمی‌گردد، دوماً برای اینکه فیبر بتواند عملکرد خود را به‌خوبی انجام دهد، احتیاج به آب کافی در بدن دارد.


۲. ویتامین K

نقش این ویتامین در بدن کمک به انعقاد خون می‌باشد. از این‌ جهت می‌تواند در درمان بواسیر نیز مؤثر و مفید باشد. از مواد غذایی حاوی ویتامین K می‌توان به سبزی‌های دارای برگ سبز، اسفناج، کلم‌پیچ، کاهو، مارچوبه اشاره کرد که باید از آنها در رژیم غذایی درمان بواسیر بیشتر استفاده کنید.


۳. ویتامین C

مصرف ویتامین C در کاهش التهابات ناشی از بیماری بواسیر مؤثر است و به احیای بافت‌های آسیب‌دیده بدن کمک می‌کند. شما میتوانید از غذاهای غنی از ویتامین C مثل میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی درمان بواسیر استفاده کنید. اگر میخواهید از مکمل های ویتامین C برای درمان بواسیر استفاده کنید به یاد داشته باشید که جهت مصرف این ویتامین از دوز کم این دارو استفاده کنید و به‌ تدریج میزان آن را افزایش دهید تا از اسهال نیز پیشگیری گردد.


۴. ملین های گیاهی

در صورتی‌ که از فیبر گیاهی در رژیم غذایی خود استفاده نمی‌کنید، برای درمان هموروئید یا بواسیر مصرف پسلیوم یا اسفرزه توصیه می‌گردد. برای این منظور، می‌توانید روزانه ۱ الی ۳ قاشق غذاخوری اسفرزه را در آب حل کرده و در برنامه غذایی روزانه خود میل کنید.


۵. منیزیوم

مصرف منیزیم در رژیم غذایی بواسیر از این نظر حائز اهمیت است که می‌تواند در حفظ آب روده مفید باشد و با دارا بودن خاصیت ملین باعث نرم‌ شدن مدفوع شود. مصرف روزانه این ملین باید بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم در روز باشد که میتوانید از طریق مصرف کافی مغزیجات یا سبزیجات برگ سبز تیره در رژیم غذایی خود این مقدار را تامین کنید.


۶. میوه های کوچک

مصرف میوه‌هایی مثل شاه‌توت، تمشک، بلوبری، توت‌فرنگی، گیلاس و... به دلیل دارابودن مقادیر بسیار زیادی از فیبر، می‌تواند در درمان بیماری بواسیر یا هموروئید مفید باشد. ترکیبات موجود در این میوه‌ها به درمان التهاب و تقویت جداره‌های عروق خونی کمک شایانی می‌کند. همچنین، فلاونوئیدها موجود در این میوه‌ها نیز در کاهش درد و خونریزی ناشی از بواسیر مؤثر هستند. علاوه بر این، فلاونوئیدها در کاهش خارش‌های موضعی و پیشگیری از عود بیماری هموروئید مؤثر می‌باشند. به‌طور کلی هر چه رنگ توت تیره‌تر باشد، میزان آنتی‌اکسیدان یا فلاونوئیدها آن نیز بیش‌تر است و شما میتوانید از آنها در رژیم غذایی درمان بواسیر استفاده کنید.


۷. ماست

مصرف ماست در رژیم غذایی درمان بواسیر به علت داشتن پروتئین و آب، برای درمان این بیماری مفید است. به‌طور کلی ماست باعث افزایش حجم مدفوع شده و در نتیجه، به بهبود علائم بواسیر کمک می‌کند. البته به‌خاطر داشته باشید که بهترین ماست برای بهبود بیماری بواسیر و کاهش علائم آن، ماست پروبیوتیک است. ماست پروبیوتیک حاوی موادی مثل پروتئین وی، اسیدهای چرب مفید، آنزیم‌ ها و باکتری های مفید برای دستگاه گوارش می‌باشد که یکی از فواید مهم این نوع ماست، بهبود هضم و کاهش اختلالات گوارشی است.