برنامه غذایی برای ورزشکاران رزمی

ورزشکاران رشته هنر های رزمی باید از نظر جسمی و روحی قوی باشند، لازمه این مسئله داشتن برنامه غذایی مناسب برای این ورزشکاران است. تناسب اندام به همراه استقامت بالا و حفظ قدرت عضلانی از الزامات انجام حرکات متوالی بی شماری است که در کنار پرورش ذهن باعث پرورش جسم میشود.
برنامه غذایی مناسب برای ورزشکاران رزمی باید مواد مغذی مناسب بدن و ذهن ورزشکاران رزمی را تامین کند و قدرت تمرکز و کارایی ذهن را افزایش دهد. رژیم غذایی ورزشی برای رشته هنر های رزمی باید به گونه ای باشد که از نیاز استقامت و تمرکز آن ها پشتیبانی کند.
نیاز به یک رژیم غذایی مناسب از دیر باز توسط خود اساتید رزمی کار طرح و تایید شده است. به یاد داشته باشید که تغذیه سالم بخش مهمی از سبک زندگی سالم است که هر ورزشکار و هر انسانی میتواند با آن کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد و از طول عمر بیشتری برخوردار شود.

رژیم غذایی مناسب برای ورزش های رزمی باید حاوی مواد زیر باشد:

• پروتئین های بدون چربی، مانند ماهی، تخم مرغ، آجیل و دانه ها
• گوشت کم چرب
• کربوهیدرات های سالم، مانند غلات سبوس دار، سبزیجات چند رنگ
• میوه ها
• چربی های سالم، مانند روغن های طبیعی سالم، مغزیجات و دانه های پرچرب.

غذاهای غنی از مواد مغذی در هر وعده از رژیم غذایی باید استفاده شوند. گاهی اهمیت میان وعده ها در نظر افراد نادیده گرفته میشود، اما توجه داشته باشید که رعایت فاصله زمانی مناسب بین وعده های غذایی و تعدد وعده ها از اصول هر نوع رژیم غذایی است و باعث میشود بدن انسان انرژی را به طور کارآمد تر و بهینه تر در طول روز جذب و استفاده می کند. در این صورت قند خون کنترل میشود و از افت و افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میشود. جالب این جاست که افزایش و کاهش ناگهانی قند خون از جمله عواملی است که چربی سازی را فعال میکند و باعث افزایش توده چربی می شود.
عادت کردن به یک برنامه غذایی سالم فواید بی شماری برای سلامتی جسمی ذهنی ورزشکار رزمی کار در هر سطح فراهم می کند؛ غذاهای ناسالم و فرآوری شده به دلایل مختلف از جمله چربی اشباع و ترانس بالا می توانند عملکرد یک رزمی کار حرفه ای را در طول زمان کاهش دهند. به یاد داشته باشید که عادات غذایی نادرست به مرور زمان تاثیر باور نکردنی بر سلامتی و ورزش شما خواهد داشت و چون این فرایند تدریجی است کمتر کسی متوجه آن می شود.

برنامه غذایی ورزشکار رزمی

صبحانه در ورزش های رزمی چگونه باید باشد؟

خوردن صبحانه برای افراد عادی مهم و برای ورزشکاران ضروری است. استاد یو (S.H. Yu) از بزرگ ترین اساتید هنر های رزمی رژیم غذایی آسیایی ماهی های بخارپز، سوپ رشته، برنج، جلبک دریایی و را دنبال می کرده است. مطمئنا رژیم غذایی ایشان وابسته به منطقه جغرافیایی و دیگر عوامل محیطی هم بوده است ولی صرف نظر از نوع رژیم غذایی، تنوع، سلامت و کفایت مواد غذایی بسیار مهم و تاثیر گذار است. به طور مثال صبحانه بیشتر باید شامل قند های پیچیده، پروتئین و مقدار مناسبی چربی باشد. مصرف کربوهیدرات های فرآوری شده وساده که باعث افزایش ناگهانی قند خون میشوند به ویژه برای رزمی کاران اصلا توصیه نمیشود. افزایش حجم توده چربی از عوامل کند شدن حرکات رزمی است. هنر های رزمی جزو ورزش هایی هستند که موفقیت در آن ها به شدت به سلامت فیزیکی و ذهنی فرد بستگی دارد.


وعده ناهار و شام در رزمی کاران

با اینکه کارشناسان تغذیه ورزشی به برخی از ورزشکاران مصرف ماکارونی و پاستا را توصیه میکنند، از آنجا که ماکارونی از غلات تصفیه شده تهیه میشود حاوی کالری بالا و ارزش غذایی کمی است و بیشتر برای سوخت رسانی به بدن برای ورزش هایی مثل بدن سازی توصیه میشود. مصرف بیش از حد ماکارونی با خطر بالاتر بیماری قلبی، مقاومت به انسولین و افزایش قند خون مرتبط است.
از کنسرو ها و غذاهای پروتئینی فراوری شده مثل سوسیس و کالباس به شدت پرهیز کنید زیرا مواد نگه دارنده زیادی دارند و معمولا نمک و قند بالایی دارند، بهترین گزینه ها همیشه مواد غذایی تازه و فرآوری نشده هستند. به کسانی که از فشار خون یا کلسترول بالا رنج می برند توصیه می شود با حذف کنسرو ها وغذاهای فرآوری شده فشار خون خود را کنترل کنند.
اگر ساندویچ خود را خودتان آماده میکنید. به جای نان سفید از نان سبوس دار استفاده کنید. نان سفید تصفیه شده و فرآوری شده است و مواد مغذی و فیبر آن نسبت به نان کامل کمتر است.
با اینکه رژیم غذایی رزمی کاران باید سرشار از پروتئین باشد اما نباید از گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس تامین شود. سوسیس و کالباس ناهار حاوی مقادیر بالایی نمک و نیترات هستند. که سلامتی را به شدت به خطر می اندازند.
منابع پروتئین های خود را عاقلانه انتخاب کنید: پروتئین های کم چرب مانند مرغ یا بوقلمون، تخم مرغ، آجیل، دانه ها، ماهی قزل آلا و...
فست فود آخرین گزینه غذایی یک رزمی کار است.


نوشیدنی های مناسب برای رزمی کاران

از لحاظ علم تغذیه بهتر است قند و مواد افزودنی زیادی به آب اضافه نکنید.
قهوه برای شروع روز گزینه ی خوبی است ولی در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. چای سبز و دمنوش های گیاهی می توانند آرامش بخش باشند و باعث تقویت تمرکز شوند.
مصرف الکل قدرت و انعطاف پذیری عضلات را مختل میکند. استفاده از الکل بدن را از بهبود سریع پس از آسیب محروم می کند، به علاوه مصرف مکرر آن باعث کاهش قدرت عضله می شود. با نه گفتن به نوشیدنی های الکلی از انواع آسیب ها، بیماری ها و افزایش وزن جلوگیری کنید.


رزمی کاران چه میان وعده هایی بخورند؟

نان و پنیر و سبزی، سیب، پرتقال یا سایر میوه های فصلی، بادام یا سایر مغزها و کشمش از بهترین گزینه های میان وعده برای رزمی کاران هستند.
غذاهای پرچرب و غذاهایی که کربوهیدرات ساده بالایی دارند گزینه های خوبی به عنوان میان وعده نیستند. برچسب های مواد غذایی خود بخوانید و از ماده غذایی که مصرف میکنید کاملا مطلع باشید و عملکرد خود را با رژیم غذایی ورزشی متناسب با هنرهای رزمی افزایش دهید
با مصرف وعده های غنی از مواد مغذی و دوری از غذاهایی که کارشناسان تغذیه مصرف آن هارا توصیه نمیکنند، به سلامت جسمی خود کمک کنید. رژیم غذایی سالم در ورزش های رزمی بخشی جدایی ناپذیر در سبک زندگی فرد در ورزشهای رزمی است.