حمیدرضا طغیانی خوراسگانی

کارشناس تغذیه


دریافت نوبت از منشی

ساعات پذیریش

نشانی ایمیل

برگزاري كلاس اآموزش تغذي

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

چکیده ای از کتاب "نقش تغذیه در پیشگیری و بهبود سرطان پستان"
سرطان چیست؟
رشد بی رویه سلولی است که منجر به بروز بیماری به نام سرطان شده و محققین بر این باورند که هزاران سلول سرطانی هر لحظه در بدن ما ساخته می شود. ولی شرایط فیزیولوژیکی بدن ما قادر است با سدهای دفاعی خود آنها ر ا نابود کند . لذا هرگونه اختلال در شرایط طبیعی بدن که منجربه سست شدن این سدهای دفاعی گردد، می تواند باعث بروز سرطان شود.

نتایج تحقیقات جدید حاکی از تاثیر مواد غذایی بر بروز یا تسریع پیشرفت سرطان و نیز کاهش بروز یا ممانعت از پیشرفت تومور ها به ویژه سرطان های مرتبط با دستگاه گوارش ، پستان و پروستات می باشد.

مشاهده شده است که:
بطور تقریبی در حال حاضر بالغ 25میلیون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند که انتظار می رود این رقم در سالهای آینده با پیروی از یک روند تصاعدی افزایش یابد.براساس آمار موجود سالانه 7میلیون نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت می کنند.به طور کلی عوامل غذایی علت بروز حدود 30درصد از موارد سرطان در کشورهای پیشرفته و 20 درصد در کشورهای در حال توسعه هستند.

دانشمندان بر این باورند که با اصلاح الگوهای غذایی ملل و بهره وری از تکنولوژی های جدید دست کم از موارد سرطان قابل پیشگیری است.اصلاح رژیم غذایی و انجام منظم فعالیت بدنی و دوری از عوامل محیطی همانند استرس ، دخانیات و مشروبات الکلی در کاهش بروز سرطان موثر می باشد.

پایش سلامت اعم از کنترل وزن ، نمایه توده بدن و اندازه دور شکم به عنوان عوامل باز دارنده در برو ز سرطان شناخته می شوند.در جامعه کنونی باوجود آلاینده های صنعتی ، صوتی ،روحی، استرس ،شرایط شغلی و زندگی های انفرادی ،یک تغذیه مناسب به عنوان سد دفاعی محکمی در پیشگیری از سرطان خواهد بود.

راهنمای رژیم غذایی در سرطان پستان:
1 - رژیم غذایی بر پایه گیاهان

افزایش دریافت میوه ها و سبزیجات افزایش دریافت فیبر ، غلات کامل و حبوبات

2 - رژیم غذایی کم چرب با تاکید بر چربی های غیر اشباع
3 - محدود کردن مصرف غلات تصفیه شده ،آرد سفید ، شکرو غذاهای فرآوری شده
4 - مصرف نوشیدنی های سالم
5 - افزایش فعالیت فیزیکی و رسیدن به وزن مناسب
6 - کاهش اضطراب ، استرس و دوری از فشارهای روحی روانی

نقش مصرف قندهای ساده در ابتلا به سرطان پستان:
غذاهای شیرین شده و کربوهیدرات های تصفیه شده، فیبر و مواد مغذی کمتری دارند و باعث تحریک ترشح انسولین و افزایش سطح IGF.1سرمی می شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهند که افزایش سطح انسولین و IGF-1باعث تحریک رشد و افزایش تعداد سلول های سرطانی می شود.

تاثیر دریافت کالری بر ابتلا به سرطان پستان:
خطر سرطان پستان در کشورهای صنعتی بیشتر از کشورهای در حال توسعه است ، همان گونه که می دانید در کشورهای صنعتی میزان انرژی دریافتی بالا تر از میزان انرژی مصرف شده است .

تحقیقات نشان داده اند که محدودیت دریافت انرژی منجر به کاهش رشد تومور شده و از طرفی با کاهش آسیب های اکسیداتیو DNAهمراه است . این احتمال وجود دارد که تاثیر مفید پیروی از یک رژیم محدود از کالری به دلیل کاهش سطح IGF1سرمی باشد.

ارتباط توده بدن و سرطان پستان :
تحقیقات انجام شده بیان گر ارتباط مثبت میان توده بدن و خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان یائسه است . افزایش BMIبا افزایش 40 درصدی خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان یائسه همراه بوده است . زنان با توده بدنی بیشتر و برابر 25، پنجاه و هشت درصد بیشتر از زنان با توده بدنی نرمال خطر ابتلا به سرطان پستان را داشته اند.

زنان چاق 26/3 برابر بیشتر از زنان با وزن در محدوده سلامتی با خطر ابتلا به سرطان پستان مواجه بوده اند . نتایج یک تحقیق مورد شاهدی نشان داد که در زنان با کاهش وزن خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش می یابد.

ارتباط سطح فعالیت بدنی و ابتلا به سرطان پستان:
پایین بودن سطح فعالیت فیزیکی در زنان با افزایش خطر سرطان پستان مرتبط است . تعدادی از مطالعات نشان داده اند که پیروی از الگوی فعالیت فیزیکی منظم تاثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان دارد.

نتایج یک تحقیق نشان داد که در زنان با تشخیص سرطان پستان به شرط انجام 3 تا 5 ساعت ورزش باسرعت متوسط در هفته ، خطر مرگ و میر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد .

ادامه دارد ...
برگرفته از کتاب تغذیه و سرطان پستان تالیف Natalie Ledesma
ترجمه : نارسیس افقری حمیدرضا طغیانی


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
سوالات پزشکینمیخوام چاق باشم قسمت سوبا پوکی استخوان مقابله کخواص سبزیجات خاصصفحه اصلینمیخوام چاق باشم قسمت دونمیخوام چاق باشم قسمت اوبا پوکی استخوان مقابله کمقالاتویتامین ب 12چرا وزنم کم نمیشه؟دریافت مازاد مکملهانقش تغذیه در پیشگیری از خطر قرصهاي لاغريجدول مقدار سدیم .پتاسیم.فتغذیه در بیماری نقرستغذیه و سرطانتعریف و علایم افزایش فشاتداخل غذا و دارو 2سایتهای دیگرتداخل دارو با کلسیمپیامهای کاربرانتداخل دارو و غذااساسنامه انجمن حمایت از گوجه فرنگی ـ 1تغذیه در ورزشکارانگوجه فرنگي ـ 2سوالات همایش شهر چمگردانتغذیه و فشارخونارزش غذائیکارگاه آموزش شهر خوانسارتاثیر مصرف مغز دانه ها برچای را تنها نیم ساعت پس ابیش فعالی و تغذیه