رژیم غذایی حاملگی برای مادر باردار در سه ماهه سوم بارداری Prg207
رژیم غذایی حاملگی برای مادر باردار در سه ماهه سوم بارداری Prg207

نقش تغذیه در سلامتی

تغذیه نه تنها بر رشد جسمی و ظاهر انسان تأثیر می گذارد، بلکه بر نحوه احساس و برداشت ما از محیط، خلق و خو و رفتار ما نیز موثر است. اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها، همانند نیاز به آب ضروری است...
رژیم غذایی حاملگی برای مادر باردار در سه ماهه سوم بارداری Prg207

چه زمانی به متخصص تغذیه مراجعه کنیم؟

یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به صورت سالانه است. نقش متخصص تغذیه در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مثل چاقی، بیماری های قلبی عروقی، گوارشی و ... غیری قابل چشم پوشی است...
رژیم غذایی حاملگی برای مادر باردار در سه ماهه سوم بارداری Prg207

رژیم غذایی حاملگی در سه ماهه سوم بارداری | نمونه Prg۲۰۸

رژیم غذایی حاملگی برای سه ماهه سوم بارداری در مادر باردار ۳۱ساله که وزن قبل از بارداری ایشان ۴۶ کیلوگرم بوده و قد ایشان ۱۶۰ سانتی متر میباشد تنظیم شده است. این مادر باردار دچار لاغری و کمبود وزن و در سه ماهه سوم بارداری میباشد و دارای یک جنین هستند. رژیم غذایی دوران حاملگی برای ایشان به شرح زیر تنظیم گشته است:

اطلاعات اختصاصی مورد نیاز در تنظیم رژیم غذایی حاملگی

مشخصات فردی

بیماری ها

داروها و مکمل های مصرفی

حساسیت های غذایی

میزان فعالیت و استراحت

هشدار

این رژیم غذایی در دوران حاملگی بر اساس شرایط فعلی ایشان نوشته شده و برای عموم و شرایط مشابه قابل استفاده نیست، لطفا از توصیه این رژیم غذایی برای افراد در حالت های مشابه خودداری نمایید.

رژیم غذایی حاملگی | هفته ۲۸ بارداری

روز اول

روز دوم

روز سوم

روز چهارم

روز پنجم

روز ششم

روز هفتم

لیست جانشینی غذا برای حاملگی

گروه لبنیات

گروه سبزیجات

گروه میوه ها

گروه نان و غلات

گروه گوشت

گروه چربی

گروه قند های ساده

غذاهای آزاد

۱ لیوان شیرکم چرب ۱% یا ۲۴۰ سی سی

۰/۷ لیوان ماست یا ۷ قاشق غذاخوری

۰/۳  لیوان ماست چکیده یا ۳ قاشق غذاخوری

۲ لیوان دوغ

۰/۳ لیون شیر خشک

۰/۲۵ لیوان کشک مایع یا ۳ عدد کشک جامد کوچک

۰/۵ لیوان بستنی سنتی یا ۱ لیوان بستنی صنعتی*



*بستنی به دلیل چربی زیاد ۱ واحد از گروه چربی ها نیز محاسبه میگردد. 
نصف لیوان سبزیجات پخته شده یا ۱ لیوان سبزیجات خام میباشد.

۱/۲ لیوان آب سبزیجات مثل کرفس، هویج

سبزی خوردن

سبزی خورشتی

سبزی کوکویی

لوبیا سبز

قارچ

گوجه فرنگی

خیار

فلفل سبز

پیاز

کاهو

کلم و گل کلم

تره فرنگی

اسفناج

ریواس

کرفس

شلغم

چغندر

هویج 
۱ عدد سیب کوچک یا ۱۲۰ گرم

۱ عدد گرتقال متوسط یا ۱۸۰ گرم

۲ عدد خرمالو متوسط

۴ عدد زردالوی تازه

۱۷ حبه انگور یا ۹۰ گرم

۱ عدد گلابی متوسط یا ۱۲۰ گرم

۱۲ عدد گیلاس یا آلبالو

۱ عدد هلو متوسط یا ۱۸۰ گرم

۱ عدد شلیل کوچک یا ۱۲۰ گرم

۰/۵ لیوان توت تازه

۱ عدد موز کوچک یا ۱۲۰ گرم

۰/۵ لیوان خربزه یا طالبی خورد شده

۱ عدد کیوی متوسط یا ۱۰۰ گرم

۲ عدد نارنگی کوچک یا ۱۸۰ گرم

۱/۵ لیوان هندوانه خرد شده یا یک مکعب ۱۵*۱۵*۱۵

۳ عدد خرما

۰/۵ لیوان انواع کمپوت

۰/۵ لیوان آناناس

۰/۵ لیوان انواع آبمیوه ها

۰/۳ لیوان آب انگور

۴ عدد آلو متوسط

۰/۵ عدد انار

۰/۲۵ لیوان میوه های خشک شده

۲ قاشق غذاخوری کشمش یا توت خشک شده  

۱/۵ عدد انجیر خشک

۲۰ گرم لواشک  
۳۰ گرم انواع نان

۷۰ گرم برنج پخته شده یا ۵ قاشق غذاخوری سر خالی 

۷۰ گرم ماکارونی پخته شده یا ۵ قاشق غذاخوری

۸۰ گرم سیب زمینی آب پز یا یک عدد سیب زمینی کوچک

۲ لیوان پفیلا بسیار کم چرب

۱ عدد بلال

۱ لیوان کدو تنبل

۰/۵ لیوان باقلا سبز

۳ قاشق غذاخوری ذرت پخته شده

۳ عدد بیسکوییت ساده سبوس دار*

۳ قاشق غذاخوری جوانه گندم

نصف لیوان بلغور پخته شده

۱ عدد کیک یزدی یا شیرینی های خشک**

نیم کاسه ماست خوری شله زرد یا ۳ قاشق غذاخوری

۰/۵ لیوان شیر برنج بدون شکر

۰/۵ لیوان حبوبات پخته شده***



*و ** کیک یزدی و شیرینیجات خشک به علت داشتن چربی ۱ واحد از گروه چربی نیز محاسبه میگردد.
***حبوبات به دلیل پروتیین بالا ۱ واحد از گروه گوشت ها نیز محاسبه میگردند.  
۳۰ گرم انواع گوشت یا ۱ قوطی کبریت

۳۰ گرم میگو یا ماهی

۳۰ گرم جگر، دل، قلوه یا یک قوطی کبریت

۱ عدد تخم مرغ آب پز یا ۲ عدد سفیده

۳۰ گرم پنیر یا ۱ قوطی کبریت

۱/۴ سیخ کباب برگ یا ۱/۳ سیخ کباب کوبیده

۱/۲ ران مرغ یا ۱/۳ سینه مرغ یا ۱/۴ سیخ جوجه کباب

۱/۶ تن ماهی

۱ عدد سوسیس آلمانی

۰/۵ لیوان شیر سویا

۰/۵ لیوان حبوبات پخته شده*





*حبوبات به علت محتوای کربوهیدراتی بالا ۱ واحد از گروه کربوهیدرات نیز محاسبه میگردد. 
۱ قاشق مرباخوری روغن

۱۰ عدد زیتون سبز یا ۸ عدد زیتون سیاه

۶ عدد بادام

۲ عدد گردو

۵ عدد فندق

۱۰ عدد بادام زمینی

۴ عدد بادام هندی

۲ قاشق غذاخوری سر خالی خامه

۱ قاشق غذاخوری کره

۱ قاشق غذاخوری مایونز

۲ قاشق غذاخوری پودر نارگیل

۱ قاشق غذاخوری کنجد

۱ قاشق غذاخوری مغز انواع تخمه ها( آفتابگردان، کدو، هندوانه و ... )

۱ مربع کوچک کاکائو تلخ ۲*۲*۲ 
۱ قاشق غذاخوری شکر، مربا، عسل، ژله

۵ حبه قند یا ۱۵ گرم

۵ عدد پولکی یا ۱۵ گرم

۰/۵ لیوان نوشابه یا دلستر یا ۱۲۰ سی سی

۱ عدد بستنی یخی
اقلام زیر را میتوانید روزانه در حد متعادل مصرف نمایید:

آبلیمو

چای

سرکه

پودر سیر

ادویه ها

سبزیجات معطر

سس کوجه فرنگی

قهوه بدون شکر

رژیم غذایی دوران حاملگی | توصیه های اختصاصی

بهتر است برای پخت و پز در رژیم غذایی حاملگی تا حد امکان از روغن های زیتون و کلزا استفاده نمایید.
بهترین نوع لبنیات برای استفاده در رژیم حاملگی لبنیات کم چرب میباشد، در لبنیات کم چرب کلسیم بیشتری جذب بدن مادر باردار میشود.
استفاده از نمک زیاد در رژیم غذایی حاملگی میتواند علاوه بر افزایش دفع کلسیم موجب افزایش فشار خون در مادر باردار نیز شود، از این رو مصرف نمک خود را در رژیم غذایی حاملگی کاهش دهید و از غذاهای کم نمک استفاده کنید.
بهترین میزان مصرف نمک در رژیم غذایی حاملگی یک قاشق چای خوری در طول روز میباشد.
نان های سبوسدار
بهترین گزینه برای استفاده در رژیم غذایی حاملگی هستند، تا حد امکان از نان های سبوسدار در رژیم غذایی حاملگی استفاده نمایید.
مصرف سبزیجات در رژیم غذایی حاملگی به کاهش یبوست و تامین ویتامین های مورد نیاز در دوران حاملگی کمک میکند، به اندازه کافی از سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
از مصرف چای بلافاصه پس از وعده های غذای در رژیم حاملگی پرهیز نمایید
، این امر موجب تشدید کم خونی در مادر باردار میشود.
در صورت داشتن حالت تهوع در دوران حاملگی میتوانید از شربت زنجبیل یا نان خشک استفاده نمایید.
با مشورت پزشک خود روزانه به مدت سی دقیقه تا یک ساعت به فعالیت بدنی بپردازید.
استرس و اضطراب در دوران حاملگی میتواند به جنین آسیب،از استرس دوری کنید و محیطی آرام برای خود فراهم نمایید.

تغذیه حاملگی

تغذیه در حاملگی

اهمیت تغذیه در قبل از حاملگی

اهمیت تغذیه در دوران حاملگی

تغذیه در سه ماهه سوم بارداری

رژیم غذایی حاملگی در سه ماهه سوم بارداری باید متنوع باشد، یعنی از همه گروه های غذایی شامل غلات، لبنیات، پروتئین، میوه، سبزی و چربی در رژیم حاملگی استفاده شود، در صورت مصرف کمتر از نیاز هرکدام از گروه مواد غذایی در رژیم حاملگی بدن مادر دچار کمبود برخی مواد مغذی میشود.
رژیم غذایی سه ماهه سوم حاملگی باید طوری تنظیم شود تا در طول روز مادر دچار ضعف و گرسنگی و افت قند خون نگردد، بنابر این رژیم غذایی حاملگی حداقل باید شامل پنج وعده که شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده است باشد. در صورتی که مادر باردار تحمل مصرف کامل وعده های غذایی را نداشته باشد آن ها را به دو وعده کوچکتر به فاصله سی دقیقه تا یک ساعت تغییر میدهیم.
مصرف قند و شکر و شیرینی جات در طی رژیم حاملگی میتواند موجب نوسانات سریع قند خون در مادر باردار شود، بهتر است از این مواد در رژیم غذایی حاملگی استفاده نشود و یا به طور محدود مصرف شوند.
از مصرف انواع کربوهیدرات های ساده در رژیم غذایی سه ماه سوم حاملگی تا حد امکان پرهیز نمایید و سعی کنید ترکیبی از کربوهیدرات و فیبر ها را در رژیم حاملگی مصرف کنید، به طور مثال میتوانید برنج قهوه ای را جایگزین برنج سفید در رژیم غذایی حاملگی نمایید و یا برنج سفید را با حبوبات مصرف نمایید.مثال دیگر استفاده از نان سبوسدار بجای نان های ساده میباشد.
در انتخاب گوشت ها در رژیم غذایی حاملگی اولویت با گوشت ماهی و مرغ و سپس گوشت قرمز میباشد، هنگام استفاده از گوشت ها در رژیم حاملگی چربی های آن را گرفته و سپس مصرف نمایید
از مصرف روغن های اشباع در رژیم غذایی حاملگی در سه ماه سوم خودداری نمایید، روغن های جانوری و روغن های گیاهی جامد نمونه هایی از روغن اشباع هستند، روغن های جامد را با روغن های مایع کلزا و زیتون در رژیم حاملگی جایگزین نمایید.
مصرف غذاهای شور و با نمک زیاد در رژیم غذایی حاملگی، در حالت عادی اندکی فشار خون مادر باردار افزایش میابد که با مصرف نمک در رژیم غذایی حاملگی این افزایش فشار تشدید میشود و نیاز است از مصرف نمک زیاد در رژیم حاملگی پرهیز شود.
مغزها و میوه های خشک
شده را میتوانید به عنوان میان وعده در رژیم غذایی حاملگی مصرف کنید، این مواد با داشتن محتوای مواد معدنی بالا به تامین نیاز های شما در دوران بارداری کمک میکنند، الیته باید مراقب میزان چربی و انرژی بالای این مواد در رژیم حاملگی بود تا موجب افزایش وزن بیش از حد مادر باردار نشوند.
میوه و سبزیجات
در رژیم غذایی در سه ماه سوم حاملگی نقش مهمی دارند، میوه ها به عنوان یک میان وعده خوب سرشار از ویتامین های مختلف و فیبر میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. همچنین سبزیجات هم به عنوان منابع خوب ویتامین ، فیبر و املاح در میان وعده ها و وعده های اصلی رژیم حاملگی میتوانند مصرف شوند. 
سبزیجات مصرفی در رژیم غذایی حاملگی کالری بالایی ندارند اما در مورد میوه ها باید مراقب میزان انرژی آنها بود و مصرف بیش از اندازه آنها در رژیم حاملگی میتواند موجب افزایش وزن مادر باردار شود.
رژیم غذایی در سه ماهه سوم حاملگی با توجه به وزن مادر و همینطور مدت زمان گذشته از بارداری متفاوت است و نیاز است مادر حامله به طور مرتب به کارشناس تغذیه مراجعه نماید و رژیم غذایی حاملگی خود را تغییر دهد.
رژیم غذایی قبل از حاملگی تاثیر بسیار زیادی در داشتن یک حاملگی سالم دارد ، به طوری که رژیم غذایی قبل از حاملگی نامناسب در دوران کودکی و حتی بلوغ فرزندتان می تواند رشد و نمو را تحت تاثیر قرار دهد و با توقف رشد قدی و یا رشد محوطه لگن دختران موجب محدود شدن فضای لگن شود. رژیم لاغری غیر اصولی و طولانی می تواند موجب کاهش شانس بارداری در بانوان شود.همچنین کمبود مواد مغذی در دوران قبل از حاملگی که ناشی از رژیم غذایی قبل از حاملگی نامناسب است میتواند موجب کاهش ذخایر مواد مغذی شده و روی عملکرد های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی موثر بر حاملگی تاثیر منفی میگذارد.
کاهش درصد چربی بدن به زیر ۲۰ درصد میتواند موجب اختلالات در تخمک گذاری و عدم باروری در زنان شود
.این حالت را در افرادی که رژیم لاغری شدید گرفته اند و یا ورزشکاران حرفه ای میتوان مشاهده کرد.اصلاح رژیم غذایی قبل از حاملگی و عادات غذایی صحیح به حل این مشکل کمک میکند.
از دیگر اختلالات تغذیه ای که موجب کاهش باروری میگردد میتوان به کمبود ویتامین دی اشاره کرد، در ادامه کمبود ویتامین دی میتواند موجب کمبود کلسیم و کاهش توده استخوانی هم شود.نیاز است تا رژیم غذایی قبل از حاملگی شامل منابع ویتامین دی و همچنین منابع کلسیم باشد، استفاده از لبنیات در رژیم قبل از حاملگی اهمیت بالایی دارد. پایین بودن سطح مس و روی نیز تاثیر منفی بر روی تکامل تخمک میگذارد و نیاز است رژیم غذایی قبل از حاملگی به گونه ای تنظیم شود که این مواد از طریق رژیم غذایی قبل از حاملگی به بدن مادر برسد و نیاز مادر و نیاز آینده جنین تامین شود.
پایین بودم میزان اسید فولیک
در مادرانی که تصمیم به بارداری دارند میتواند موجب نقص در تشکیل کانال عصبی جنین شده و نهایتا موجب عقب ماندگی و یا مرگ جنین شود. با توجه یه این موضوع نیاز است تا رژیم غذایی قبل از حاملگی شامل منابع اسید فولیک و در صورت نیاز استفاده از مکمل های دارویی اسید فولیک به همراه رژیم غذایی قبل از حاملگی در مادر مورد استفاده قرار گیرد.
از طرف دیگر بالا بودن وزن بیش از حد هم به دلیل تغییرات هورمونی که در بانوان ایجاد میکند میتواند اختلالاتی در بارداری فرد ایجاد کند، بروز دیابت هم در زنان چاق بیشتر است و در صورت عدم کنترل میتواند موجب ناهنجاری های مادرزادی در جنین شود. بنابر این کنترل وزن و توجه به رژیم غذایی قبل از حاملگی از اهمیت بالایی برخوردار است.در صورت چاق بودن مادر، نیاز است تا قبل از اقدام به بارداری از یک رژیم غذایی لاغری استفاده کند تا وزن مادر به محدوده مناسب برسد.
رژیم غذایی قبل از حاملگی غنی از آنتی اکسیدان و همزمانی انجام فعالیت ورزشی به همراه رژیم غذایی در دوران قبل از حاملگی میتواند به آماده شدن مادر برای بارداری کمک کند.
اجتناب از مصرف دخانیات و نوشیدن الکل به همراه یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی مناسب میتواند موجب بارداری ایمن و سالم شود.
بارداری و حاملگی یکی از مهم ترین مراحل تجربه های زندگی یک مادر است و رژیم غذایی حاملگی مناسب برای مادر باردار یکی از مهمترین عوامل به سلامت گذراندن این دوران است، به طور طبیعی این دوران دو هفته بعد از بارور شدن تخمک آغاز میشود، از هفته سوم و چهارم تمایز لوله های عصبی و شکل گیری اندام ها به ترتیب شکل میگیرد، همزمان با رشد سریع و شکل گیری اندام های بدن جنین، رژیم غذایی حاملگی مادر تاثیر جدی بر رشد و نمو جنین دارد.
داشتن یک رژیم غذایی حاملگی مناسب در دوران بارداری که در بر گیرنده سه اصل تعادل، تناسب و تنوع باشد میتواند تضمین کننده سلامت مادر و جنین شود.
قبل از حاملگی تا حد امکان وزن مادر باید در طی یک رژیم غذایی قبل از حاملگی مناسب به محدوده نرمال و طبیعی برسد، مادران چاق مستعد مشکلاتی از قبیل فشار خون حاملگی ، دیابت حاملگی، زایمان زودرس، پره اکلامپسی و ... هستند و بهتر است در صورت چاق بودن مادر، پیش قبل از حاملگی یک رژیم غذایی کاهش وزن گرفته شد.
در صورت داشتن مشکلات گوارشی و یا بیماری های مزمن از قبیل دیابت، فشار خون و... نیاز است تا با پزشک و کارشناس تغذیه مشورت شود تا مشاوره دارویی و رژیم غذایی حاملگی، مناسب حال شما پیشنهاد کند و رژیم غذایی حاملگی شما را تنظیم کند.
به هنگام حاملگی وجود ذخیره کافی املاح و ویتامین ها در بدن مادر ضروری است و نیاز است تا رژیم غذایی حاملگی به گونه ای باشد که به این نیاز مادر جواب دهد.
در صورت وجود کم خونی در مادر باردار علاوه بر استفاده از منابع غنی از آهن در رژیم غذایی حاملگی نیاز است تا از مکمل های آهن نیز بنابر میزان کم خونی استفاده نماید.
در صورت وجود چاقی در مادر باردار تنها تا پیش از بارداری مجاز به کاهش وزن هستیم و با شروع بارداری نباید از رژیم غذایی حاملگی برای کاهش وزن استفاده کنیم زیرا مواد تجزیه شده حاصل از تجزیه چربی ها به جنین آسیب میرساند.
کمبود وزن هم مانند بالا بودن وضع میتواند باعث مشکلاتی در رشد و تکامل جنین شود، از این رو نیاز است تا مادرانی که با سوءتغذیه مواجه بوده اند از تغذیه مناسب در دوران بارداری و رژیم غذایی حاملگی افزایش وزن استفاده کنند تا منابع ویتامین ها و املاح برای رشد جنین و سلامت مادر تامین شود.
رژیم غذایی حاملگی را میتوان با روند وزن گیری مادر مشاهده کرد، این وزن گیری در مادران چاق و لاغر متفاوت است و میزان وزن گیری ایشان باید با هم تفاوت داشته باشد، مادران باردار در هر شرایط وزنی که باشند حتی چاق، باید در طی روند بارداری افزایش وزن مناسب را داشته باشند.
کمبود های تغذیه ای در رژیم غذایی حاملگی ارتباط مستقیم با رشد جنین در درون رحم و رشد در دوران کودکی و حتی بلوغ دارد، از این رو نیاز است تا مادر توجه ویژه ای به رژیم غذایی حاملگی داشته باشد تا از بروز مشکلات جدی برای رشد ذهنی و جسمی کودک جلوگیری نماید.
سه ماهه سوم بارداری دوران رشد کودک بسیار سریع است و نیاز های تغذیه ای در سه ماهه سوم بارداری افزایش میابد، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب برای سه ماهه سوم بارداری در این دوران همانند سه ماهه دوم و اول بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.
در تغذیه سه ماه سوم بارداری نیاز به انرژی در حدود ۴۵۰ کالری افزایش میابد و نیاز است تا این مزان افزایش نیاز به انرژی از طریق تغذیه در سه ماهه سوم بارداری تامین گردد.
در حدود ۱۸ درصداز کالری تغذیه سه ماهه سوم بارداری باید از پروتئین تشکیل شده باشد تا نیاز های مادر و کودک در سه ماهه سوم بارداری تامین گردد.
در سه ماهه سوم بارداری به علت رشد جنین درون بدن مادر به اندام های داخلی بدن مثل معده، ریه، مثانه و ... فشار بیشتری می آید و ممکن است در عملکرد طبیعی آنها اختلاتی از جمله تنگی نفس، تکرر ادرار، سوزش سر دل و ... پیش آید.
در سه ماهه سوم بارداری به علت فشاری که به معده مادر وارد میشود احتمال بازگشت محتویات معده به مری میشود و احتمال سوزش سر دل و رفلاکس در مادر افزایش میابد، اما برای حل این مشکل باید تغذیه در سه ماهه سوم بارداری به وعده های بیشتر با حجم کمتر تقسیم شود. همچنین ماد باید غذا ها را خوب جویده و مصرف نماید و بلافاصله پس از صرف غذا از دراز کشیدن پرهیز نماید.
از جمله مشکلات دیگری که برای مادر در سه ماهه سوم بارداری ممکن است پیش بیاید یبوست است، برای حل این مشکل نیز باید از منابع فیبر مثل سبزیجات، میوه ها، حبوبات و .. در تغذیه سه ماهه سوم بارداری مادر استفاده شود. به علاوه مصرف آلو ها به صورت تازه یا خشک شده میتواند به حل این مشکل کمک فراوانی کند.
مصرف گروه های مختلف منابع غذایی در تغذیه سه ماهه سوم بارداری همانند سه ماهه دوم و اول بارداری باید رعایت شود، در صورت عدم تحمل نسبت به یک ماده غذایی خاص باید از هم گروه های آن ماده غذایی جایگزین نماید، به طور مثال برخی از مادران باردار در سه ماهه سوم بارداری نسبت به مصرف گوشت حساسیت نشان میدهند، این دسته از افراد میتوانند برای جبران کمبود مصرف پروتئین از حبوبات و تخم مرغ در تغذیه سه ماهه سوم بارداری استفاده نمایند.
برای تامین امگا سه مورد نیاز هم میتوانند از مواد غذایی نظیر ماهی، زیتون، فندق، گردو، بذر کتان و ... در تغذیه سه ماهه سوم بارداری استفاده نمایند.
تامین نیاز بدن به کلسیم در سه ماهه سوم بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز است تا مادر باردار روزانه ۳ الی ۴ واحد لبنیات در تغذیه سه ماهه سوم بارداری بگنجاند.
مادر باردار باید از مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده، رنگ های مصنوعی، غذاهای آلوده و غیر بهداشتی و ... در تغذیه سه ماهه سوم بارداری دوری نماید تا بر روی جنین اثر سوء نگذارد.

رژیم غذایی مناسب برای حاملگی در سه ماهه سوم بارداری | میانگین هفتگی | کد Prg۲۰۸

برای اینکه بتونیم رژیم غذایی شما رو تنظیم کنیم نیاز به اطلاعات فیزیکی شما داریم، بر روی دکمه دریافت رژیم بارداری کلیک کنید و اطلاعات خودتون رو برای ما ارسال کنید تا متخصصین تغذیه ما رژیم غذایی شما را براتون تنظیم کنند. برای دریافت رژیم تخصصی بارداری کلیک کنید.