رژیم غذایی برای درمان کبد چرب و کم خونی Li202
رژیم غذایی برای درمان کبد چرب و کم خونی Li202

نقش تغذیه در سلامتی

تغذیه نه تنها بر رشد جسمی و ظاهر انسان تأثیر می گذارد، بلکه بر نحوه احساس و برداشت ما از محیط، خلق و خو و رفتار ما نیز موثر است. اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها، همانند نیاز به آب ضروری است...
رژیم غذایی برای درمان کبد چرب و کم خونی Li202

چه زمانی به متخصص تغذیه مراجعه کنیم؟

یک قرار ملاقات بسیار مهم وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید و آن قرار با یک متخصص تغذیه به صورت سالانه است. نقش متخصص تغذیه در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مثل چاقی، بیماری های قلبی عروقی، گوارشی و ... غیری قابل چشم پوشی است...
رژیم غذایی برای درمان کبد چرب و کم خونی Li202

رژیم غذایی برای درمان کبد چرب و کم خونی | کد LI۲۰۲

رژیم غذایی برای کبد چرب برای آقایی ۴۷ ساله با قد ۱۷۴ سانتی متر و وزن ۸۷ کیلوگرم که بیماری کبد چرب مبتلا است تنظیم شده است،  ایشان کارمند هستند و فعالیت زیادی ندارند. از نظر ابتلا به هپاتیت ایمن هستند و از نظر آنزیم های کبدی کمی دچار مشکل هستند.علاوه بر کبد چرب مبتلا به کم خونی فقر آهن نیز هستند.
بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب و همچنین رژیم کاهش وزن و درمان کم خونی خفیف برای ایشان به شرح زیر میباشد.

هشدار

نمونه رژیم غذایی برای کبد چرب بر اساس فردی و شرایط فعلی ایشان نوشته شده و برای عموم و شرایط مشابه قابل استفاده نیست، لطفا از توصیه این رژیم غذایی برای افراد در حالت های مشابه خودداری نمایید.

برنامه غذایی کبد چرب | هفته اول

روز اول

روز دوم

روز سوم

روز چهارم

روز پنجم

روز ششم

روز هفتم

برای دریافت رژیم غذایی اختصاصی خودتان برای درمان کبد چرب اینجا را کلیک کنید.

تغذیه مناسب اصلی ترین راه درمان کبد چرب است

به صفحه رژیم آنلاین بروید و اطلاعات خود را وارد کرده و از متخصص تغذیه برنامه غذایی مخصوص خودتان را بگیرید.

برنامه غذایی برای کبد چرب | توصیه های اختصاصی

توصیه ها
غذها را به آهستگی میل نمایید و کاملا بجوید، این امر به شما کمک میکند که زودتر احساس سیری به شما دست دهد و در گرفتن رژیم غذایی دچار مشکل نشوید.

از مصرف غذا در هنگام تماشای تلوزیون خودداری کنید، زیرا ممکن است بیش از اندازه قرار داده شده در رژیم غذایی، غذا مصرف کنید.

به همراه غذاهای مصرفی در رژیم عذایی خود از مرکبات یا آبلیموی طبیعی استفاده نمایید.

در صورت مصرف چای یا قهوه، ۳۰ دقیقه با وعده های اصلی غذایی فاصله دهید.

در بین وعده های غذایی آب ننوشید.

از مصرف پوست مرغ و ماهی و چربی گوشت ها در رژیم غذایی برای کبد چرب پرهیز نمایید.

روغن های موجود در رژیم غذایی برای کبد چرب باید بیشتر از نوع غیر اشباع باشد و بهترین روغن ها برای مصرف در رژیم غذایی روغن زیتون و کلزا میباشد.

تا حد امکان از مصرف غذاهای سرخ کرده در رژیم غذایی کبد چرب بپرهیزید و بیشتر  غذا ها را به صورت آب پز و بخار پز مصرف نمایید.

مصرف سبزیجات در رژیم غذایی شما آزاد است و باید همراه هر وعده غذایی خورده شود.

میان وعده های قرارداده شده در رژیم غذایی برای کبد چرب حتما باید مصرف شوند.

نوشیدنی های الکلی سبب تشدید کبد چرب میشوند و باید از رژیم غذایی برای کبد چرب حذف شود.

علاوه بر رعایت رژیم غذایی، روزانه حداقل نیم ساعت ورزش داشته باشید و به تدریج آن را یه یک ساعت در روز افزایش دهید.

روزانه یک قاشق مرباخوری شربت ب کمپلکس همراه رژیم غذایی خود مصرف کنید.

کبد چرب

درمان کبد چرب

کبد چرب چیست؟

علل کبد چرب

همانطور که گفته شد بیشترین شیوع کبد چرب در ایران مربوط به کبد چرب غیر الکلی است، علت اصلی کبد چرب غیر الکلی هم چاقی و بخصوص چاقی شکمی میباشد. با این حساب درمان اصلی کبد چرب یک درمان تغذیه ای است که میتوان با یک رژیم غذایی مناسب، کبد چرب را به مرور زمان درمان نمود.
درمان اولیه کبد چرب رژیم غذایی کاهش وزن است، در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی بیمار باید ابتدا یک رژیم غذایی کاهش وزن گرفته و وزن خود را کاهش دهد، همزمان همزمان با رژیم کاهش وزن باید نکات مربوط به بیماری کبد چرب نیز در رژیم غذایی درمان کبد چرب رعایت شود .
در صورت تشخیص زود هنگام بیماری میتوان با یک رژیم غذایی درمان کبد چرب ، بیماری را کاملا درمان کرد و با ادامه رژیم غذایی سلول های کبدی را ترمیم کرد.
در صورت عدم رعایت رژیم غذایی درمان کبد چرب و پیشرفت بیماری به مراحل بالاتر نیاز به مداخله دارویی نیز احساس میشود، کبد چرب درمان دارویی که با مصرف یک داروی خاص موجب درمان بیماری شود ندارد و تنها ممکن است روند بیماری را کند و از عوارض آن بکاهد. البته باز هم درمان اصلی بیماری رعایت رژیم غذایی برای درمان کبد چرب میباشد زیرا تا زمینه اصلی بیماری رفع نگردد بیماری درمان نیمشود.
رژیم غذایی درمان کبد چرب باید سرشار از سبزیجات و فیبر باشد، مصرف سبزیجات در رژیم غذایی برای درمان کبد چرب مانع جذب زیاد چربی ها در روده میشود، بعلاوه مصرف فیبر ها در رژیم غذایی موجب بروز احساس سیری بیشتر و خوردن غذای کمتر میشود.
دومین نکته در رژیم غذایی برای درمان کبد چرب عدم مصرف قند های ساده و کربوهیدرات های ساده است، مصرف شیرینی ها، شکلات، نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی و... در رژیم غذایی برای کبد چرب باید حذف و یا محدود گردند.
چربی
مورد استفاده در رژیم غذایی درمان کبد چرب باید از نوع غیر اشباع باشد، چربی های اشباع در رژیم غذایی برای کبد چرب میتوانند سبب تشدید بیماری کبد چرب شوند.
در بیمارانی که چاق هستند باید به تدریج کاهش وزن صورت گیرد و یک رژیم غذایی درمان کبد چرب تنظیم گردد زیرا در صورت کاهش وزن سریع سلول های چربی در کبد انباشته شده و بیماری را وخیم تر میکند.
الکل در رژیم غذایی برای درمان کبد چرب جایی ندارد و باید حذف شود، الکل برای کبد سم است و مصرف آن در برنامه غذایی موجب مرگ سلول های کبدی میشود.
نکته دیگر در رژیم غذایی درمان کبد چرب تقسیم زمان مصرف وعده ها و میان وعده هاست، به گونه ای که تقسیم وعده ها در رژیم غذایی درمان کبد چرب به طور مناسب صورت گرفته باشد و میزان زیادی از کربوهیدرات در یک وعده مصرف نشود.رژیم غذایی برای درمان کبد چرب باید شامل شش وعده باشد و میزان کربوهیدرات و انرژی هر وعده مشخص باشد.
هیچکدام از وعده ها و میان وعده ها در رژیم غذایی درمان کبد چرب نباید حذف گردند.

بیماری کبد چرب همانطور که از اسمش پیداست تجمع چربی در کبد است، با توجه به وظایف کبد که یکی از آنها متابولیزه کردن چربی است وجود چربی در کبد طبیعی می‌باشد، اما اگر این میزان از چربی به علت رژیم غذایی نامناسب یا بیماری بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است. با رعایت رژیم غذایی برای کبد چرب یک بیماری درمان پذیر است و با رژیم غذایی درمان میشود ولی بعضی اوقات در صورت عدم توجه به آن و درمان نکردن بیماری و عدم رعایت رژیم غذایی برای کبد چرب می‌تواند باعث اثرات و عوراض خطرناکی شود. کبد چرب معمولا نشانه و علامتی نداشته و باعث آسیبی همیشگی و برگشت پذیر نمی‌شود ولی در صورت عدم درمان و پیشرفت بیماری و سیروز شدن کبد فرد مجبود به پیوند کبد میشود.
وظیفه کبد بررسی و متابولیزه غذا ها و داروهایی است که در رژیم غذایی مصرف میکنیم و همینطور هر نوشیدنی ای که می‌نوشیم برای تصفیه مواد خطرناک به کبد میرود. اگر میزان زیادی چربی در کبد وجود داشته باشد، این فرآیند دچار مشکل می‌شود. در بعضی از مواقع کبد چرب باعث التهاب و یا زخم های کبدی می‌شود. در صورت عدم درمان مناسب و به موقع کبد چرب و عدم توجه به رژیم غذایی فرد بیمار و پیشروی روند بیماری کبد چرب فرد دچار نارسایی کبدی می‌شود. اکثر موارد کبد چرب در سنین بین ۵۰ تا ۶۰ سال تشخیص داده می‌شود. کبد چرب معمولا علامت خاصی ندارد و با آزمایشات خونی مشخص میشود، زمانیکه کبد چرب بدلیل سایر مشکلات رخ می‌دهد، خطرناک بوده و باید به موقع برای درمان کبد چرب اقدام کرد.
دو نوع شایع کبد چرب شامل کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی است  که بیشتر بر اثر رژیم غذایی نامناسب رخ و دهد و در مادران باردار نیز ممکن است به دلیل اختلالات هورمونی کبد چرب ایجاد شود که البته این مورد بسیار نادر است.
از آنجا که ایران یک کشور اسلامی است و مصرف الکل در آن شایع نیست بیشترین نوع کبد چرب در این کشور نیز کبد چرب غیر الکلی است.
درمان اصلی کبد چرب رعایت یک رژیم غذایی برای درمان کبد چرب است.
کبد چرب غیر الکلی زمانی رخ میدهد که کبد در شکستن چربی ها و متابولیزه آنها دچار مشکل شده و چربی ها در کبد رسوب میکنند، این نوع کبد چرب ارتباطی با مصرف الکل ندارد و در اثر رژیم غذایی نامناسب و یا اضافه وزن و چاقی و یا در اثر برخی بیماری ها ایجاد شود. علت اصلی کبد چرب غیر الکلی هنوز ناشناخته است اما وجود برخی بیماری های زمینه ای میتواند موجب بروز بیماری گردد، به طور مثال چاقی و بخصوص چاقی شکمی که ناشی از یک رژیم غذایی بد است میتواند موجب کبد چرب غیر الکلی شود، به طوری که حدود ۷۰ درصد از بیمارانی که به کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند را افراد چاق تشکیل میدهد.دیابت و بالا بودن چربی خون نیز از علل دیگر بروز کبد چرب غیر الکلی هستند که این دو بیماری نیز بر اثر رژیم غذایی نامناسب بوجود می آیند. از دیگر عواملی که سبب بیماری کبد چرب میشود میتوان به کاهش ناگهانی وزن بر اثر بیماری یا رژیم غذایی غیر اصولی، سوء تغذیه، گرسنگی طولانی مدت بخاطر رژیم غذایی غلط یا عدم دسترسی به منابع غذایی، برداشتن کیسه صفرا و تعدادی از بیماری های دیگر نیز میتوانند سبب بروز کبد چرب غیر الکلی شوند.کبد چرب غیر الکلی زمانی ایجاد میشود که حدود ۱۰ درصد از وزن کبد را چربی تشکیل دهد. کبد چرب غیر الکلی خود مراحل مختلف دارد که در صورت عدم درمان، بیماری پیشرفت کرده و نهایتا موجب سیروز کبدی و از بین رفتن بافت کبد میگردد.با بررسی علل بیماری میتوان نتیجه گرفت که یک رژیم غذایی نامناسب و رعایت نکردن برنامه غذایی سالم میتواند موجب بیماری شود.
در کبد چرب الکلی علت اصلی رخ دادن بیماری مصرف الکل در رژیم غذایی است، الکل باعث آسیب به سلول های کبدی میشود و نهایتا کبد توانایی خود برای متابولیزه کردن چربی را از دست میدهد و چربی در بافت کبد رسوب میکند، در صورت قطع مصرف الکل از رژیم غذایی و رعایت رژیم غذایی برای کبد چرب ، سلول های کبد به تدریج ترمیم میگردند اما در صورت ادامه مصرف الکل و رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب برای کبد چرب سلول های کبد از بین رفته و بافت کبد از بین میرود.