رژیم غذایی برای بیمار قلبی | نمونه H۲۰۲

رژیم غذایی خانمی ۵۰ ساله که از ۵ سال پیش مبتلا به فشار خون بوده و در حال حاضر به علت احساس درد و سنگینی قفسه سینه هنگام فعالیت به پزشک مراجعه کرده است. پزشک پس از انجام معاینات ایشان را به کارشناس تغذیه برای تنظیم رژیم غذایی مناسب ارجاع داده است.با توجه به برگه آزمایش خون پارامتر های آن تقریبا نرمال است و اندکی افزایش LDL مشاهده میشود.رژیم غذایی مناسب ایشان یک رژیم لاغری است که در عین حال رژیم غذایی برای بیماری قلبی و فشار خون و کاهش چربی نیز میباشد.با توجه به داده های ایشان رژیم غذایی موثر برای ایشان تنظیم شده است:

اطلاعات اختصاصی مورد نیاز برای تنظیم رژیم غذایی

مشخصات فردی

داده های آزمایشگاهی

بیماری ها

داروها و مکمل های مصرفی

حساسیت های غذایی

میزان فعالیت و استراحت

هشدار

این رژیم بر اساس فردی و شرایط فعلی ایشان نوشته شده و برای عموم و شرایط مشابه قابل استفاده نیست، لطفا از توصیه این رژیم برای افراد در حالت های مشابه خودداری نمایید.

برنامه غذایی بیمار قلبی | هفته اول

روز اول

روز دوم

روز سوم

روز چهارم

روز پنجم

روز ششم

روز هفتم

لیست جانشینی غذا برای درمان بیماری قلبی

گروه لبنیات

گروه سبزیجات

گروه میوه ها

گروه نان و غلات

گروه گوشت

گروه چربی

گروه قند های ساده

غذاهای آزاد

۱ لیوان شیرکم چرب ۱% یا ۲۴۰ سی سی

۰/۷ لیوان ماست یا ۷ قاشق غذاخوری

۲ لیوان دوغ

۰/۳ لیون شیر خشک

۰/۲۵ لیوان کشک مایع یا ۳ عدد کشک جامد کوچک
نصف لیوان سبزیجات پخته شده یا ۱ لیوان سبزیجات خام میباشد.

۱/۲ لیوان آب سبزیجات مثل کرفس، هویج

سبزی خوردن

سبزی خورشتی

سبزی کوکویی

لوبیا سبز

قارچ

گوجه فرنگی

خیار

فلفل سبز

پیاز

کاهو

کلم و گل کلم

تره فرنگی

اسفناج

ریواس

کرفس

شلغم

چغندر

هویج 
۱ عدد سیب کوچک یا ۱۲۰ گرم

۱ عدد گرتقال متوسط یا ۱۸۰ گرم

۲ عدد خرمالو متوسط

۴ عدد زردالوی تازه

۱۷ حبه انگور یا ۹۰ گرم

۱ عدد گلابی متوسط یا ۱۲۰ گرم

۱۲ عدد گیلاس یا آلبالو

۱ عدد هلو متوسط یا ۱۸۰ گرم

۱ عدد شلیل کوچک یا ۱۲۰ گرم

۰/۵ لیوان توت تازه

۱ عدد موز کوچک یا ۱۲۰ گرم

۰/۵ لیوان خربزه یا طالبی خورد شده

۱ عدد کیوی متوسط یا ۱۰۰ گرم

۲ عدد نارنگی کوچک یا ۱۸۰ گرم

۱/۵ لیوان هندوانه خرد شده یا یک مکعب ۱۵*۱۵*۱۵

۳ عدد خرما

۰/۵ لیوان انواع کمپوت

۰/۵ لیوان آناناس

۰/۵ لیوان انواع آبمیوه ها

۰/۳ لیوان آب انگور

۴ عدد آلو متوسط

۰/۵ عدد انار

۰/۲۵ لیوان میوه های خشک شده

۲ قاشق غذاخوری کشمش یا توت خشک شده  

۱/۵ عدد انجیر خشک

۲۰ گرم لواشک  
۳۰ گرم انواع نان

۷۰ گرم برنج پخته شده یا ۵ قاشق غذاخوری سر خالی 

۷۰ گرم ماکارونی پخته شده یا ۵ قاشق غذاخوری

۸۰ گرم سیب زمینی آب پز یا یک عدد سیب زمینی کوچک

۲ لیوان پفیلا بسیار کم چرب

۱ عدد بلال

۱ لیوان کدو تنبل

۰/۵ لیوان باقلا سبز

۳ قاشق غذاخوری ذرت پخته شده

۳ عدد بیسکوییت ساده سبوس دار*

۳ قاشق غذاخوری جوانه گندم

نصف لیوان بلغور پخته شده

۱ عدد کیک یزدی یا شیرینی های خشک**

نیم کاسه ماست خوری شله زرد یا ۳ قاشق غذاخوری

۰/۵ لیوان شیر برنج بدون شکر

۰/۵ لیوان حبوبات پخته شده***



*و ** کیک یزدی و شیرینیجات خشک به علت داشتن چربی ۱ واحد از گروه چربی نیز محاسبه میگردد.
***حبوبات به دلیل پروتیین بالا ۱ واحد از گروه گوشت ها نیز محاسبه میگردند.  
۳۰ گرم انواع گوشت یا ۱ قوطی کبریت

۳۰ گرم میگو یا ماهی

۳۰ گرم جگر، دل، قلوه یا یک قوطی کبریت

۱ عدد تخم مرغ آب پز یا ۲ عدد سفیده

۳۰ گرم پنیر یا ۱ قوطی کبریت

۱/۴ سیخ کباب برگ یا ۱/۳ سیخ کباب کوبیده

۱/۲ ران مرغ یا ۱/۳ سینه مرغ یا ۱/۴ سیخ جوجه کباب

۱/۶ تن ماهی

۱ عدد سوسیس آلمانی

۰/۵ لیوان شیر سویا

۰/۵ لیوان حبوبات پخته شده*





*حبوبات به علت محتوای کربوهیدراتی بالا ۱ واحد از گروه کربوهیدرات نیز محاسبه میگردد. 
۱ قاشق مرباخوری روغن

۱۰ عدد زیتون سبز یا ۸ عدد زیتون سیاه

۶ عدد بادام

۲ عدد گردو

۵ عدد فندق

۱۰ عدد بادام زمینی

۴ عدد بادام هندی

۲ قاشق غذاخوری سر خالی خامه

۱ قاشق غذاخوری کنجد

۱ قاشق غذاخوری مغز انواع تخمه ها( آفتابگردان، کدو، هندوانه و ... )

۱ مربع کوچک کاکائو تلخ ۲*۲*۲ 
۱ قاشق غذاخوری شکر، مربا، عسل، ژله

۵ حبه قند یا ۱۵ گرم

۵ عدد پولکی یا ۱۵ گرم

۱ عدد بستنی یخی
اقلام زیر را میتوانید روزانه در حد متعادل مصرف نمایید:

آبلیمو

چای کم رنگ

سرکه

پودر سیر

سبزیجات معطر

توصیه های اختصاصی رژیم بیماری قلبی

روزانه نیم قاشق مرباخوری شربت ب کمپلکس در رژیم غذایی خود مصرف کنید.

از اضافه کردن نمک در رژیم غذایی خود پرهیز نمایید.

با توجه به کم نمک بودن رژیم غذایی شما جهت بهبود طعم آن از آبلیمو ها و آبغوره های بدون نمک، آب نارنج و ... در حد تعادل استفاده کنید.

از مصرف غذاهای کنسرو شده، رب گوجه فرنگی، ترشی شور، خیار شوردوغ های موجود در بازار به علت وجود نمک آن در رژیم غذایی برای بیماری قلبی خودداری کنید.

پنیر مصرفی خود را در رژیم های غذایی بیماران قلبی و فشار خون از شب قبل در آب گذاشته و آب آن دور ریخته شود تا نمک آن کاهش پیدا کند.

غذاهای خود را در روغن سرخ نکنید و روغن مورد استفاده خود را روغن های مایع و ترجیحا کانولا و زیتون قرار دهید.

از مصرف سیگار و الکل جدا بپرهیزید.

مبنای آب مصرفی در رژیم غذایی شما با توجه به شرایط و آزمایشات شما محدودیت ندارد.



*با مشورت پزشک خود روزانه یک قرص ویتامین ب-۱ در دوز ۱۰۰ میلی گرم و قرص ال-کارنیتین در دوز ۲۵۰ میلی گرم برای بهبود نارسایی قلبی خود مصرف کنید.

بیماری قلبی

علل بیماری قلبی

انواع بیماری های قلبی

پیشگیری از بیماری قلبی

رژیم درمانی در بیماران قلبی

مهمترین علت بیماری قلبی بنا به گفته پزشکان استرس است، استرس و فشار روانی موجب افزایش فشار بر قلب شده و ایجاد بیماری های قلبی میکند.
اما استرس به تنهایی موجب بیماری قلبی نمیشود و همراهی بیماری تصلب شرائن با استرس عامل اصلی بیماری قلبی عروقی است، تصلب شراین در شرایطی رخ میدهد که چربی خون بالا رفته و در دیواره عروق رسول میکند، رسوب چربی در دیواره رگ باعث کاهش ارتجاع رگ ها و کاهش مجرای عبوری خون میشود و در ادامه موجب فشار خون میشود.اگر چربی در دیواره رگ ها به حدی برسد که مسیر رگ مسدود شود خونرسانی به اندام صورت نمیگیرد، و اگر فشار خون بالا رود موجب پارگی رگ ها شده و خونریزی داخلی یا لخته خون ایجاد میشود.عدم خونرسانی به بافت های حساس مثل قلب یا مغز موجب سکته و یا حتی مرگ میشود.
رژیم غذایی نامناسب و در پی آن بیماری های متابولیک یا رژیم لاغری سریع و در ادامه تحلیل ماهیچه ها و ماهیچه های قلبی یکی از علل مهم بیماری های قلبی میباشد.
همزمانی رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت و تحرک موجب تشدید چاقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی میشود.
کهولت سن هم به مرور زمان میتواند موجب تضعیف ماهیچه های قلب و بیماری قلبی شود.
مصرف دخانیات هم در کنار رژیم غذایی و استرس و نداشتن فعالیت یکی از دیگر از عوامل مهم بیماری های قلبی است.
در صورت داشتن پیشینه خانوادگی بیماری قلبی حتما باید بر رژیم غذایی، وزن و فشار خون خود نظارت و کنترل داشته باشید.
بیماری قلبی عروقی به هرنوع بیماری که که قلب و جریان خون را هدف قرار بگیرد اطلاق میشود که اکثر بیماری های قلبی عروقی به علت رژیم غذایی نامناسب و رژیم های غذایی غلط پیش می آید.بیماری ها مختص قلب انواع مختلفی دارد که شامل:
بیماری شریان های کرونری قلب که مربوط به رگ های تغذیه کننده قلب میباشد و در صورت بالا بودن کلسترول خون و رسوب در دیواره عروق کرونر باعث مسدود شدن یا پارگی رگ میشود و در نتیجه اکسیژن رسانی به قلب صورت نمیگیرد و سکته قلبی رخ میدهد.
کاردیومیوپاتی در ارتباط با ماهیچه های قلبی است که در آم ماهیچه های قلبی تغییر شکل داده و توانایی قلب برای رساندن خون به اندام های بدن کاهش میابد.
نارسایی میترال بیماری قلبی ایست که در آن دریچه میترال به خوبی بسته نمیشود و در نتیجه خون به قلب بازمیگردد و خون رسانی به اندام ها به خوبی صورت نمیگیرد.
آریتمی قلبی یا نامنظم بودن ضربان قلب که در نتیجه اختلال پالس های الکتریکی صادره از قلب است و اگر این نامنظم بودن ضربان قلب طولانی شود یا باعث درد قفسه سینه شود حتما باید به پزشک مراجعه شود.
در نارسایی قلب که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز گفته میشود قلب توانایی خون رسانی به اندام ها را از دست میدهد و ممکن است قسمتی از بدن یا همه آن را تحت تاثیر قرار دهد.
مرگ ناگهانی قلب که با سکته قلبی متفاوت است، در مرگ ناگهانی قلب جریان الکتریکی تولید کننده ضربان قلب از بین میرود و ماهیچه های قلب منقبض نمیگردند.
و نهایتا بیماری نقص مادرزادی قلب که به علت نقص در تشکیل قلب در دوران جنینی ایجاد میشود.



موثر ترین راهکار برای کاهش بیماری های قلبی عروقی داشتن یک سبک زندگی سالم است، متشکل از رژیم غذایی مناسب و خوب، داشتن یک فعالیت بدنی در حد معمول و دوری از استرس و دخانیات.
تاثیر عدم مصرف دخانیات که بسیار واضح و آشکار است . نیاز به توضیح اضافه ندارد.
فعالیت بدنی در حد معمول میتواند باعث سوختن کالری های زیادی بدن شده و مانع از تجمع چربی در بدن شود.
و دوری از استرس با تاثیر بر روی هورمون ها علاوه بر تاثیر در روند گردش خون و فشار خون مانع ذخیره قند خون به صورت چربی در بدن میگردد.
و اما مهمترین عامل در بروز بیماری قلبی، رژیم غذایی و عادات تغذیه ای...
یک رژیم غذایی مناسب میتواند شما را از بیماری های مزمن دور و یا با یک رژیم غذایی نامناسب به سمت یک بیماری پیش روید. امروزه روند بیماری ها از بیماری های حاد مثل سرماخوردگی، انفولانزا، وبا، طاعون و ... به سمت بیماری های مزمن پیش رفته است. علت این تغییر پیک بیماری ها تغییر سبک زندگی است.رژیم غذایی بد و عدم فعالیت.
در رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی باید نکاتی رعایت شود تا خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
در ابتدا رژیم غذایی باید یک رژیم سالم و متنوع باشد و در صورت رعایت این رژیم غذایی شما تا حدود زیادی از خطر بیماری قلبی در امان هستید.اگر در خانواده یا اقوام درجه یک شما مورد بیماری قلبی وجود داشته نیاز است شما نسبت به رژیم غذایی خود حساس تر شده و یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی دریافت کنید.
یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی سرشار از فیبر است، فیبر موجود در رژیم غذایی با چربی ها متصل شده و موجب دفع چربی ها بخصوص کسترول از بدن میشود.منابع غنی از فیبر را در رژیم غذایی خود استفاده کنید مثل سبزیجات، غلات کامل، میوه ها و سبوس.نکته دیگر در مورد رژیم مناسب برای بیماران قلبی استفاده از میوه های قرمز رنگ به علت وجود آنتی اکسیدان بالا و متصل شدن به ذرات چربی خون و مانع شدن از رسوب آنها در دیواره عروق است.بعلاوه گنجاندن منابع ویتامین C  در رژیم غلایی باعث افزایش خاصیت کشسانی در دیواره رگ ها شده و از افزایش فشار خون جلوگیری میکند.
مصرف گوشت سفید به ویژه گوشت ماهی به جای گوشت قرمز در رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی توصیه میشود. البته پوست آن را به علت محتوای چربی بالا قبل از مصرف باید جدا کنید. 
اضافه کردن منابع امگا ۳ به رژیم غذایی هم از نکات حائز اهمیت در رژیم مناسب برای بیماران قلبی است.منابع امگا سه مثل گردو، زیتون، ماهی آب آزاد.
وجود سیر، پیاز و آب انگور قرمز در رژیم غذایی باعث کاهش غلظت خون شده و جریان خون در رگ ها را تسهیل میدهد.
مصرف روغن های خوراکی در رژیم غذایی برای بیماران قلبی باید بیشتر به صورت مایع باشد.
مصرف احشای داخلی مثل دل، قلوه، جگر، کله پاچه و ... را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
اگر مبتلا به فشار خون هستید یک رژیم غذایی کم نمک دریافت کنید.
از مصرف زیاد چای غلیط، قهوه، شکلات و نوشیدنی های کافئین دار در رژیم غذایی خود بپرهیزید.
در رژمیم مناسب برای بیماران قلبی باید میزان چربی رژیم غذایی و نسبت چربی های اشباع شده به چربی های غبر اشباع متناسب باشد.تنها ۷ درصد از کالری موجود در رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی باید از نوع اشباع شده باشد.
سدیم باید در رژیم غذایی بیماری قلبی محدود گردد، منبع اصلی سدیم در رژیم غذایی ما نمک خوراکی است و میزان نمک موجود در طی یک ۲۴ ساعت در یک رژیم غذایی مناسب باید به اندازه یک قاشق چای خوری(۵ گرم) باشد.در موارد شدید برخی بیماری ها مثل نارسایی قلب حتی نیزا به رژیم محدود تری از نمک هست و نمک موجود در رژیم قلبی باید حدود ۲ گرم در طی روز باشد.
حذف غذاهای فراوری شده یا آماده از رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی به علت محتوای نمک و چربی بالا.
مصرف مایعات زیاد در برخی رژیم های قلبی مثل نارسایی قلب براساس شرایط بیمار محدود میشود و نباید مایعات زیاد پشت سر هم مصرف کرد.
در بیماری های آریتمی قلبی نوشیدنی های کافئین دار، چای پررنگ یا کهنه دم، فلفل و ادویه های تند که باعث تپش قلب میشوند نباید در رژیم غذایی قرار گیرند.
چربی ترانس برای بیماری قلبی سم است، برای همین در رژیم غذایی خود نباید از غذاهای سرخ کرده ستفاده کنید و غذاهای موجود در رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی بیشتر باید به صورت آب پز و بخار پز باشد.همچنین از مصرف چربی های جامد هیدروژنه شده، کره گیاهی و چربی های جانوری بعلت محتوای ترانس بالا در رژیم غذایی خود خودداری نمایید.

بیماری قلبی

علل بیماری قلبی

انواع بیماری های قلبی

پیشگیری از بیماری قلبی

رژیم درمانی در بیماران قلبی

مهمترین علت بیماری قلبی بنا به گفته پزشکان استرس است، استرس و فشار روانی موجب افزایش فشار بر قلب شده و ایجاد بیماری های قلبی میکند.
اما استرس به تنهایی موجب بیماری قلبی نمیشود و همراهی بیماری تصلب شرائن با استرس عامل اصلی بیماری قلبی عروقی است، تصلب شراین در شرایطی رخ میدهد که چربی خون بالا رفته و در دیواره عروق رسول میکند، رسوب چربی در دیواره رگ باعث کاهش ارتجاع رگ ها و کاهش مجرای عبوری خون میشود و در ادامه موجب فشار خون میشود.اگر چربی در دیواره رگ ها به حدی برسد که مسیر رگ مسدود شود خونرسانی به اندام صورت نمیگیرد، و اگر فشار خون بالا رود موجب پارگی رگ ها شده و خونریزی داخلی یا لخته خون ایجاد میشود.عدم خونرسانی به بافت های حساس مثل قلب یا مغز موجب سکته و یا حتی مرگ میشود.
رژیم غذایی نامناسب و در پی آن بیماری های متابولیک یا رژیم لاغری سریع و در ادامه تحلیل ماهیچه ها و ماهیچه های قلبی یکی از علل مهم بیماری های قلبی میباشد.
همزمانی رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت و تحرک موجب تشدید چاقی و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی میشود.
کهولت سن هم به مرور زمان میتواند موجب تضعیف ماهیچه های قلب و بیماری قلبی شود.
مصرف دخانیات هم در کنار رژیم غذایی و استرس و نداشتن فعالیت یکی از دیگر از عوامل مهم بیماری های قلبی است.
در صورت داشتن پیشینه خانوادگی بیماری قلبی حتما باید بر رژیم غذایی، وزن و فشار خون خود نظارت و کنترل داشته باشید.
بیماری قلبی عروقی به هرنوع بیماری که که قلب و جریان خون را هدف قرار بگیرد اطلاق میشود که اکثر بیماری های قلبی عروقی به علت رژیم غذایی نامناسب و رژیم های غذایی غلط پیش می آید.بیماری ها مختص قلب انواع مختلفی دارد که شامل:
بیماری شریان های کرونری قلب که مربوط به رگ های تغذیه کننده قلب میباشد و در صورت بالا بودن کلسترول خون و رسوب در دیواره عروق کرونر باعث مسدود شدن یا پارگی رگ میشود و در نتیجه اکسیژن رسانی به قلب صورت نمیگیرد و سکته قلبی رخ میدهد.
کاردیومیوپاتی در ارتباط با ماهیچه های قلبی است که در آن ماهیچه های قلبی تغییر شکل داده و توانایی قلب برای رساندن خون به اندام های بدن کاهش میابد.
نارسایی میترال بیماری قلبی ایست که در آن دریچه میترال به خوبی بسته نمیشود و در نتیجه خون به قلب بازمیگردد و خون رسانی به اندام ها به خوبی صورت نمیگیرد.
آریتمی قلبی یا نامنظم بودن ضربان قلب که در نتیجه اختلال پالس های الکتریکی صادره از قلب است و اگر این نامنظم بودن ضربان قلب طولانی شود یا باعث درد قفسه سینه شود حتما باید به پزشک مراجعه شود.
در نارسایی قلب که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز گفته میشود قلب توانایی خون رسانی به اندام ها را از دست میدهد و ممکن است قسمتی از بدن یا همه آن را تحت تاثیر قرار دهد.
مرگ ناگهانی قلب که با سکته قلبی متفاوت است، در مرگ ناگهانی قلب جریان الکتریکی تولید کننده ضربان قلب از بین میرود و ماهیچه های قلب منقبض نمیگردند.
و نهایتا بیماری نقص مادرزادی قلب که به علت نقص در تشکیل قلب در دوران جنینی ایجاد میشود.
موثر ترین راهکار برای کاهش بیماری های قلبی عروقی داشتن یک سبک زندگی سالم است، متشکل از رژیم غذایی مناسب و خوب ، داشتن یک فعالیت بدنی در حد معمول و دوری از استرس و دخانیات.
تاثیر عدم مصرف دخانیات که بسیار واضح و آشکار است . نیاز به توضیح اضافه ندارد.
فعالیت بدنی در حد معمول میتواند باعث سوختن کالری های زیادی بدن شده و مانع از تجمع چربی در بدن شود.
و دوری از استرس با تاثیر بر روی هورمون ها علاوه بر تاثیر در روند گردش خون و فشار خون مانع ذخیره قند خون به صورت چربی در بدن میگردد.
و اما مهمترین عامل در بروز بیماری قلبی، رژیم غذایی و عادات تغذیه ای...
یک رژیم غذایی مناسب میتواند شما را از بیماری های مزمن دور و یا با یک رژیم غذایی نامناسب به سمت یک بیماری پیش روید. امروزه روند بیماری ها از بیماری های حاد مثل سرماخوردگی، انفولانزا، وبا، طاعون و ... به سمت بیماری های مزمن پیش رفته است. علت این تغییر پیک بیماری ها تغییر سبک زندگی است.رژیم غذایی بد و عدم فعالیت.
در رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی باید نکاتی رعایت شود تا خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
در ابتدا رژیم غذایی باید یک رژیم سالم و متنوع باشد و در صورت رعایت این رژیم غذایی شما تا حدود زیادی از خطر بیماری قلبی در امان هستید.اگر در خانواده یا اقوام درجه یک شما مورد بیماری قلبی وجود داشته نیاز است شما نسبت به رژیم غذایی خود حساس تر شده و یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی دریافت کنید.
یک رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی سرشار از فیبر است، فیبر موجود در رژیم غذایی با چربی ها متصل شده و موجب دفع چربی ها بخصوص کسترول از بدن میشود.منابع غنی از فیبر را در رژیم غذایی خود استفاده کنید مثل سبزیجات، غلات کامل، میوه ها و سبوس.نکته دیگر در مورد رژیم مناسب برای بیماران قلبی استفاده از میوه های قرمز رنگ به علت وجود آنتی اکسیدان بالا و متصل شدن به ذرات چربی خون و مانع شدن از رسوب آنها در دیواره عروق است.بعلاوه گنجاندن منابع ویتامین C در رژیم غذایی باعث افزایش خاصیت کشسانی در دیواره رگ ها شده و از افزایش فشار خون جلوگیری میکند.
مصرف گوشت سفید به ویژه گوشت ماهی به جای گوشت قرمز در رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی توصیه میشود. البته پوست آن را به علت محتوای چربی بالا قبل از مصرف باید جدا کنید. 
اضافه کردن منابع امگا ۳ به رژیم غذایی هم از نکات حائز اهمیت در رژیم مناسب برای بیماران قلبی است.منابع امگا سه مثل گردو، زیتون، ماهی آب آزاد.
وجود سیر، پیاز و آب انگور قرمز در رژیم غذایی باعث کاهش غلظت خون شده و جریان خون در رگ ها را تسهیل میدهد.
مصرف روغن های خوراکی در رژیم غذایی برای بیماران قلبی باید بیشتر به صورت مایع باشد.
مصرف احشای داخلی مثل دل، قلوه، جگر، کله پاچه و ... را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
اگر مبتلا به فشار خون هستید یک رژیم غذایی کم نمک دریافت کنید.
از مصرف زیاد چای غلیط، قهوه، شکلات و نوشیدنی های کافئین دار در رژیم غذایی خود بپرهیزید.
در رژیم مناسب برای بیماران قلبی باید میزان چربی رژیم غذایی و نسبت چربی های اشباع شده به چربی های غبر اشباع متناسب باشد.تنها ۷ درصد از کالری موجود در رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی باید از نوع اشباع شده باشد.
سدیم باید در رژیم غذایی بیماری قلبی محدود گردد، منبع اصلی سدیم در رژیم غذایی ما نمک خوراکی است و میزان نمک موجود در طی یک ۲۴ ساعت در یک رژیم غذایی مناسب باید به اندازه یک قاشق چای خوری(۵ گرم) باشد.در موارد شدید برخی بیماری ها مثل نارسایی قلب حتی نیزا به رژیم محدود تری از نمک هست و نمک موجود در رژیم قلبی باید حدود ۲ گرم در طی روز باشد.
حذف غذاهای فراوری شده یا آماده از رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی به علت محتوای نمک و چربی بالا.
مصرف مایعات زیاد در برخی رژیم های قلبی مثل نارسایی قلب براساس شرایط بیمار محدود میشود و نباید مایعات زیاد پشت سر هم مصرف کرد.
در بیماری های آریتمی قلبی نوشیدنی های کافئین دار، چای پررنگ یا کهنه دم، فلفل و ادویه های تند که باعث تپش قلب میشوند نباید در رژیم غذایی قرار گیرند.
چربی ترانس برای بیماری قلبی سم است، برای همین در رژیم غذایی خود نباید از غذاهای سرخ کرده ستفاده کنید و غذاهای موجود در رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی بیشتر باید به صورت آب پز و بخار پز باشد.همچنین از مصرف چربی های جامد هیدروژنه شده، کره گیاهی و چربی های جانوری بعلت محتوای ترانس بالا در رژیم غذایی خود خودداری نمایید.

رژیم غذایی مناسب برای بیماری قلبی | میانگین هفتگی | کد H۲۰۲

تمامی حقوق این سایت متعلق به کلینیک تغذیه و رژیم درمانی میباشد. ©