پوسیدگی دندان یکی از مشکلات شایع و مهم سلامت دهان و دندان در جهان می باشد، شیوع و شدت پوسیدکی دندان در ۲۰ سال گذشته در کشور های در حال توسعه افزایش قابل توجهی را از خود نشان داده و شایع ترین بیماری در میان کودکان است، عوامل متعددی در ایجاد این بیماری موثر هستند، اما به نظر می رسد رژیم غذایی جزء مهمترین عوامل می باشد.
مصرف نادرست مواد غذایی همچنین می تواند منجر به بروز مشکلات دیگری از جمله بیماری های قلبی عروقی و سرطان محافظت می کند در مقابل پوسیدگی دندان نیز محافظت می نماید. این نظریه تحت عنوان عوامل خطر مشترک نام برده میشود. با پذیرش و به کار گیری این نظریه می توانیم نه تنها به بهبود سلامت دهان و دندان بلکه به بهبود سلامت عمومی جامعه نیز کمک کنیم.
یکی از مشکلات اصلی در فراهم آوردن توصیه های تغذیه ای مربوط به سلامت این است که برای جلوگیری از شرایط خاص جنبه های ویژه ای از رژیم غذایی مورد تاکید قرار میگیرند و کمتر به دیگر عوامل ضروری برای سلامت عمومی پرداخته میشود. برای مثال برای سلامت دندان دریافت غذاها و آشامیدنی های محتوی قند مورد تاکید است، در حالی که اهمیت کاهش چربی و نمک ممکن است نادیده گرفته شوند و در نتیجه فرصت ترویج یک پیام همه جانبه تر از دست می رود.
اهداف اصلی استفاده از رژیم غذایی صحیح بر افزایش مصرف غذاهای تشکیل شده از غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و کاهش مصرف قند های آزاد، چربی و نمک تاکید دارد. بنابر این افراد مسئول در تامین سلامت جامعه لازم است دانش کافی نسبت به آنچه افراد جامعه را به آن تشویق میکنند داشته باشند. در حالت ایده آل جهت ارائه بهترین توصیه های تغذیه ای، رفتار های هر فرد باید به صورت جداگانه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد تا دستیابی به هدف تامین تغذیه سالم آسان گردد. در صورت امکان، ایجاد محیط های سالم (مثلا تغذیه سالم در ادارات، رستوران ها و ...) نیز می تواند دسترسی به این هدف را تسهیل نماید.