نقش تغذیه صحیح در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های مزمن از جمله سرطان همواره مورد تایید است. سرطان و درمان های آن گاهی موجب بروز عوارض جانبی در امر تغذیه و خوراک میشود. برنامه غذایی بخش مهمی از درمان سرطان است و استفاده از غذاهای مناسب، قبل، بعد و در طی درمان به بیماران کمک میکند تا احساس بهتری داشته باشند و قوی تر بمانند و همچنین به جبران وزن از دست رفته خود افزایش وزن داشته باشند. برای راحتی خیال از رسیدن مواد غذایی مناسب و لازم به بدن، بیمار باید به اندازه کافی از غذاهای حاوی مواد غذایی اصلی(ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئینی، کربوهیدرات، چربی و آب) استفاده کند.
با وجود این، بعضی از عوارض جانبی سرطان و درمان های آن، برای بسیاری از بیماران غذا خوردن را دشوار میکند. شناخت این مشکلات و نحوه ی کنترل و مدیریت تغذیه ای بر آن میتواند بر پروسه ی درمان بیماری سرطان کمک کننده باشد.
ما در این کتاب قصد داریم علاوه بر بررسی اپیدمیولوژی تغذیه و عوامل اثر گذار در بروز سرطان، اصول مدیریتی تغذیه و رژیم درمانی در این بیماران را ارائه کنیم. همچنین در سر فصل های پایامی مطالبی تخصصی در رابطه با رژیم درمانی و توصیه های تغذیه ای در انواع سرطان را به صورت مجزا جهت استفاده در بیمارستان ها و مراکز درمانی توسط کارشناسان و متخصصین تغذیه و پزشکان با امید برداشتن گامی تاثیر گذار در درمان این بیماران فراهم کرده ایم.
دکتر غلامرضا عسگری